spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu: Am putut să arătăm că banii pe care Consiliul Județean Sibiu îi aduce sunt bine folosiți

Știri din Județ

Publicitate

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea, a efectuat astăzi o vizită de lucru în județul Sibiu la invitația ministrului Culturii, Raluca Turcan și a președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean. Acesta a vizitat mai multe șantiere din zona Păuca și de la Spitalul de Psihiatrie și cel Județean. A participat și deputata de Mediaș, Christine Thellman.


Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu: ,,În esență, investițiile văzute astăzi, alături de colegii din Guvern, sunt despre oamenii care au nevoie de spitale în care să se poată trata, au nevoie de drumuri sigure pe care să le poată folosi atunci când merg la muncă sau la cei dragi, despre copiii care au nevoie de școli speciale în care să poată fi ajutați să se integreze mai ușor în societate, despre copiii pentru care cuvântul „acasă” va însemna, în scurt timp, căsuțele de tip familial pe care le construim și nu centrele de plasament. Toate acestea se întâmplă mult mai rapid cu sprijinul colegilor din Guvernul României.”

Cele două șantiere vizitate, astăzi, în județ, aduc investiții cumulate de peste 29 de milioane euro în modernizarea infrastructurii rutiere (DJ107B Slimnic-Păuca finanțat prin PNDL – 22,2 milioane euro și DJ 141 pe segmentul limită județ Alba – Broșteni – Bogatu Român – 7,46 milioane euro prin Anghel Saligny).

În infrastructura de sănătate, respectiv șantierele de la Spitalul Județean (secția de neurologie – 8 milioane de euro) și de la Spitalul de Psihiatrie (4,62 milioane euro) investițiile cumulate sunt de peste 12 milioane de euro, incluzând și dotările cu echipamente. La Spitalul Județean sunt în curs de execuție lucrări la 10 din cele 11 clădiri, bugetul total alocat fiind de aproape 21 milioane euro.

Daniela Cîmpean: „Scopul acestei deplasări are în centrul atenției cetățeanul. În esență ziua de astăzi este despre oameni. Am putut să arătăm că banii pe care Consiliul Județean Sibiu îi aduce sunt bine folosiți.”

Valoarea cumulată a investițiilor derulate de Consiliul Județean Sibiu, în ultimii ani, este de 1,41 miliarde lei, în cadrul a aproximativ 60 de proiecte

Daniela Cîmpean a arătat că de la preluarea conducerii Consiliului Județean Sibiu, instituția condusă de ea a accesat numeroase proiecte pe fonduri guvernamentale și europene. De la refacerea și modernizarea de drumuri județenea, la modernizarea secțiilor Spitalului Județean, construire ambulatoriu la Spitalul de Psihiatrie, modernizare totală la Spitalul TBC și multe alte proiecte pe social, mediu și alte domenii.

Daniela Cîmpean: „Valoarea cumulată a investițiilor derulate de Consiliul Județean Sibiu, în ultimii ani, este de 1,41 miliarde lei, în cadrul a aproximativ 60 de proiecte.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă