spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Ministrul Culturii, Raluca Turcan: ”Investițiile ocupă primul loc pe agenda Consiliului Județean Sibiu, condus de Daniela Cimpean, iar rezultatele se văd în teren, pentru oameni (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea si Presedinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cimpean, au vizitat mai multe șantiere de investiții din județul Sibiu, derulate de Consiliul Judetean Sibiu, pentru a vedea stadiul proiectelor finanțate din fonduri europene și naționale, precum POR, PNRR și PNDL. Printre proiectele vizitate se numără lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere și construcția de noi secții și clădiri la spitalele județene, se anunță într-un comunicat de presă transmis către mass-media.

Redăm mai jos comunicatul de presă:


”Fiecare dintre proiectele derulate aduce plus valoare comunității sibiene”

Raluca Turcan a apreciat eforturile CJ Sibiu de a accesa fonduri și implementa investiții care îmbunătățesc viața locuitorilor. Ea a subliniat necesitatea continuării parteneriatului între guvern și autoritățile locale pentru finalizarea proiectelor și atragerea de noi fonduri.

”Sunt proiecte care asigură acces la servicii de sănătate la standarde europene, asistență socială țintită pentru cei vulnerabili, școli mai primitoare și drumuri mai bune, adică mai puțin timp petrecut în trafic. Toate aceste investiții se regăsesc în viața de zi cu zi a sibienilor.

Prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației la Sibiu este un semnal puternic ca aceste investiții vor continua, ca efortul Consiliului Județean și primăriilor sibiene, va fi sprijinit de Guvern.

Vorbim de investiții prin POR , PNRR si Anghel Saligny. Adică fonduri europene și buget național cu o semnificativă cofinanțare din bugetul CJ. Fiecare dintre proiectele derulate aduce plus valoare comunității sibiene”, a precizat Raluca Turcan.

Daniela Cîmpean a mulțumit guvernului pentru sprijin și a reiterat faptul că investițiile vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere, de sănătate și socială din județ. Valoarea totală a proiectelor vizitate se ridică la peste 29 de milioane de euro.

”În esență, investițiile văzute astăzi, alături de colegii din Guvern, sunt despre oamenii care au nevoie de spitale în care să se poată trata, au nevoie de drumuri sigure pe care să le poată folosi atunci când merg la muncă sau la cei dragi, despre copiii care au nevoie de școli speciale în care să poată fi ajutați să se integreze mai ușor în societate, despre copiii pentru care cuvântul „acasă” va însemna, în scurt timp, căsuțele de tip familial pe care le construim și nu centrele de plasament.

Toate acestea se întâmplă mult mai rapid cu sprijinul colegilor din Guvernul României”, a transmis Daniela Cîmpean.

Vizita ministerială a evidențiat importanța colaborării dintre ministere și administrația locală pentru dezvoltarea comunităților.

”Este dovada că acolo unde există colaborare între guvern și administrația locală, beneficiază oamenii. Însă este necesar ca guvernarea cu PNL să continue, pentru ca fondurile europene să nu fie puse in pericol, pentru ca bugetul României pe anul viitor să fie axat pe investiții și pentru ca șantierele din România să fie duse la bun sfârșit”, a mai transmis Raluca Turcan.

Daniela Cîmpean: . La Spitalul Județean sunt în curs de execuție lucrări la 10 din cele 11 clădiri. 21 de milioane de euro

Președinta Consiliului Județean Sibiu a trecut cele mai importante investiții pe care le derulează acum instituția pe care o conduce.

”Cele două șantiere vizitate, astăzi,  în județ aduc investiții cumulate de peste 29 de milioane euro în modernizarea infrastructurii rutiere (DJ107B Slimnic-Păuca finanțat prin PNDL – 22,2 milioane euro și DJ 141 pe segmentul  limită județ Alba – Broșteni – Bogatu Român – 7,46 milioane euro prin Anghel Saligny).

În infrastructura de sănătate, respectiv șantierele de la Spitalul Județean (secția de neurologie – 8 milioane de euro) și de la Spitalul de Psihiatrie (4,62 milioane euro) investițiile cumulate sunt de peste 12 milioane de euro, incluzând și dotările cu echipamente. La Spitalul Județean sunt realizate sau în curs de execuție 10 clădiri din cele 11, bugetul total alocat fiind de aproape 21 milioane euro”, a spus Daniela Cîmpean.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă