spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Brave New Music 2023: O nouă punte de legătură între Sibiu și Luxemburg

Știri din Județ

Publicitate

Filarmonica de Stat Sibiu promovează și consolidează relațiile bilaterale Sibiu – Luxemburg, foste Capitale Culturale Europene în 2007.


O lucrare a unui compozitor luxemburghez contemporan va fi interpretată de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, în această seară, sub auspiciile festivalului Minunata Muzică Nouă / Brave New Music, ediția a IV-a. Este vorba despre Simfonia nr. 5 op. 164 pentru orchestră de coarde, de Jeannot Heinen (1937-2009). La concert ne vom bucura și de prezența domnului Daniel Plier, consul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu, care va purta mesajul conaționalilor săi către publicul sibian.

Luxemburgul participă cu mare bucurie la festivalul Brave New Music, din încântătorul oraș Sibiu, cu o lucrare a compozitorului luxemburghez Jeannot Heinen! Acest festival este o altă oportunitate culturală pentru a sublinia că Luxemburgul și Sibiul împărtășesc o legătură unică, ancorată în conexiuni istorice și o pasiune comună pentru arte. Din 2007, când Sibiul și Luxemburgul au purtat împreună titlul Capitală Europeană a Culturii, între instituțiile culturale s-au creat multe parteneriate. Acest lucru este posibil și datorită eforturilor domnului Daniel Plier, consul onorific al Marelui Ducat al Luxemburgului la Sibiu. Parteneriatul cu festivalul Brave New Music este o dovadă a acestei relații solide, demonstrând legăturile de lungă durată dintre Luxemburg și Sibiu, cultivând un schimb cultural care adaugă profunzime și diversitate interpretărilor muzicale, a declarat E.S. doamna Elisabeth Cardoso, ambasadorul Marelui Ducat de Luxemburg în România.

Concertul simfonic va avea loc astăzi, 16 noiembrie 2023, ora 19.00, la Sala Thalia. La pupitrul orchestrei sibiene se va afla dirijorul principal Tiberiu Soare, iar în ipostază solistică îl vom asculta pe violoncelistul Ștefan Cazacu, solist concertist al Filarmonicii Sibiu. În programul serii se mai regăsesc următoarele lucrări: Violeta Dinescu – ”La Sombra del Caminante”, Esa-Pekka Salonen: Concert pentru violoncel, Dan Dediu: ”Fandacsia”.

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile la casieria Filarmonicii și pe iabilet.ro, la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă