spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Muzeul Național Brukenthal își va lansa parfumul propriu

Știri din Județ

Publicitate

Cel mai vechi muzeu din România, totodată și primul din Europa de sud-est, Muzeul Național Brukenthal a anunțat că-și va lansa vineri, 24 noiembrie 2023, la ora 16.00 în Palatul Brukenthal din Piața Mare propriul parfum, în două variante – pentru femei și bărbați. Cel masculin va purta numele Brukenthal, după cel al fondatorului instituției, baronul transilvănean în memoria căruia a fost creat, iar cel feminin – pe al soției sale, Sophia.


Parfumul Brukenthal este o călătorie olfactivă în lumea rafinată a lui Samuel von Brukenthal, captând esența personalității sale complexe și a gusturilor sale variate.

Un parfum inspirat din Sophia Katharina von Brukenthal evocă eleganța și rafinamentul secolului 18. Un parfum floral și pudrat, ce inspiră puritate, încorporează note de gardenie și flori de portocal.

Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal a declarat: „Nu suntem primul muzeu din Sibiu, ci din țară, și chiar din Europa, din câte știu eu, pentru că nu mai sunt alte muzee de artă în Europa care au un parfum. Am această idee de peste 5 ani de zile. Eram șeful secției Marketing în aceea vreme la Brukenthal și am discutat cu mai multe cunoștințe pentru a realiza un asemenea produs. Am avut bucuria să avem aici la Sibiu o companie care fac asemenea produse – Matca și pe doi oameni minunați Georgiana și Sebastian. Matca e singurul atelier de parfumuri din ingrediente naturale din județul Sibiu, iar lucrul acesta pentru Muzeul Național Brukenthal este și o garanție a calității dar și un sprijin pe care instituția noastră îl asigură companiilor mici și mijlocii. După mai multe discuții am creionat cum ar trebui să fie nuanțele iar apoi sticluța și cutia, ambele importate din străinătate. Este un nou produs de brand. Muzeul Național Brukenthal este primul muzeu cu un asemenea brand. Dorim să continuăm această moștenire și să o dezvoltăm, lucrul pe care l-am și făcut în decursul timpului, pe lângă vinul Baronului și ciocolata Brukenthal, astăzi avem și Cafeaua Baronului, Vinul In Touch al Muzeului de Artă Contemporană, Ciocolata Baroc și acum și cele două parfumuri. Așadar, începând din 24 noiembrie parfumul va putea fi achiziționat cu sprijinul partenerilor noștri Gorgona Design în magazinul Palatului Brukenthal și în căsuța Brukenthal din Târgul de Crăciun din curtea Muzeului”.

Producătorul parfumului, Matca a explicat cele două produse: „Parfumul Brukenthal este un efluviu puternic și complex, robust, ce se deschide cu note de verzi de smochin, note puternice reminiscente din prune coapte ce aduc un aspect fructat si un efect de catifea. Toate aceste note din deschidere sunt acompaniate de notele de cireșe, cu o nuanță caracteristică de migdale amare. Notele de fond de tonka, iris, vetiver, osmanthus, mahon aduc o nouă dimensiune parfumului, aduc o eleganță masculină. Brukenthal este un parfum de o complexitate unică, reflectând călătoriile, pasiunile și gusturile variate ale lui Samuel von Brukenthal. Este o aromă captivantă, care te poartă într-o călătorie olfactivă plină de profunzime și rafinament.

Parfumul Sophia este o celebrare a eleganței și a pasiunii pentru natură a Sofiei von Brukenthal. Notele dominante de gardenie emană o grandoare rafinată și o feminitate irezistibilă. Aroma sa florală intensă este însoțită de accente subtile de bergamotă, aducând o notă proaspătă și vibrantă, chiar în deschiderea parfumului.

Gardenia împrumută parfumului său o aură de rafinament și romantism, fiind o expresie a feminității și frumuseții naturale.

Parfumul Sophia este o experiență olfactivă captivantă, o evocare a grădinilor Brukenthal și a pasiunii sale pentru botanică și frumusețe. Este o aromă distinsă, care emană eleganță și un farmec clasic, fiind un elogiu adus femeilor rafinate și elegante de pretutindeni”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă