18.1 C
Sibiu
joi, 13 iunie, 2024

100 de copii au luat primul contact cu schiul la Ski in the City

Știri din Județ

Pentru prima dată în cei 13 ani de funcționare, complexul de ski și snowboard Păltiniș Arena și Direcția de Sport și Tineret a municipiului București au mutat distracția de iarnă de la munte în inima capitalei, în Parcul Tineretului din București.


Ski in the City a fost o provocare logistică încă nemaiîntâlnită în cei 13 ani de când Păltiniș Arena și-a deschis pentru prima dată porțile. Timp de două săptămâni, echipa resortului a colectat zăpada produsă în urma pregătirii suprafeței de gheață a patinoarului Allianz Țiriac Arena Otopeni. Și timp de o săptămână s-a încărcat manual într-un tir frigorific, strângând astfel aproximativ 50 de m cubi de zăpadă, care s-a păstrat în interior în condiții optime pentru a nu se transforma în gheață și pentru a rămâne cu o calitate potrivită pentru sporturile de iarnă.


Toată zăpada colectată a fost descărcată manual cu o noapte înaintea evenimentului iar din cei 50 de metri cubi au fost amenajate cele trei trasee: pârtia pentru cursurile de inițiere în schi și snowboard pentru copii, traseul pentru sărituri la Bagjump și traseul pentru concursul de alunecare pe țeavă. Înainte de amplasarea zăpezii, în parc au fost întinse pe pământ folii izotermice, mochetă și peste zăpadă s-a pus folie impermeabilă pentru a fi protejată de ploaie.
În ciuda unei ploi mărunte, evenimentul din 18 noiembrie s-a desfășurat în condiții aproape perfecte. Fiind un complex destinat în primul rând familiilor și schiorilor începători, instructorii celor două școli de schi din cadrul Păltiniș Arena și-au pus la dispoziție toată priceperea pentru a le insufla celor mici dragul față de sporturile de iarnă iar răspunsul bucureștenilor a fost pe măsură. Pe durata evenimentului aproape 100 de copii au participat la aceste cursuri de inițiere în schi și snowboard și au plecat din inima capitalei cu o amintire pe cinste. Instructorii școlilor de ski și snowboard Păltiniș Arena și Păltiniș au predat cursurile aducând zâmbetul pe fețele copiilor dornici să experimenteze primul impact cu echipamentele de schi și snowboard și primele alunecări pe zăpadă. „Sperăm să le fi insuflat cât mai multor copii dragul pentru sporturile de iarnă, pentru schi, pentru placă, iar în anii următori îi așteptăm pe toți pe pârtii de schi veritabile, la Păltiniș Arena, unde vor putea să aprofundeze tainele acestor sporturi iar următoarele ierni să nu le mai petreacă în casă, în fața televizorului, ci în aer liber, alunecând pe zăpadă”, spune Dan Gherman, administratorul complexului Păltiniș Arena.

35 de concurenți s-au înscris la concursurile de sărituri la Bagjump și de alunecare pe țeavă, concursuri des întâlnite în calendarul evenimentelor sportive la Păltiniș Arena dar desfășurate, în premieră, în București, în inima capitalei. Unii dintre cei mai buni freestyleri au spus prezent acestei provocări urbane și au venit din toată țara pentru a participa la acest eveniment unic. Atmosfera în timpul concursurilor a fost asigurată de Dj ABASC.

Rezultate concurs de alunecare pe țeavă:
Snowboard:

 1. Peter Tăpălagă
 2. Victor Bărbulescu
 3. Cătălin Popa
  Ski:
 4. Ștefan Mirescu
 5. Szakacs Peter
 6. Emch Spencer

Rezultate concurs de sărituri la Bag Jump
Ski Fete
Diana Dumitrașcu
Ski băieți

 1. Segal Radu Segal
 2. Peter Szakacs
 3. Botond Simomfy
  Snowboard fete
 4. Diana Dițiu
 5. Bianca Toplăceanu
  Snowboard băieți
 6. David Barna
 7. Marian Mârloi
 8. Mihail Gherghelah

Premiile au fost oferite direct de către Magazinul H2O și au avut o valoare totală de 14.500 lei.

Organizatori: Direcția de sport și tineret a Municipiului București și Asociația Club Sportiv Arena Lifestyle, Complexul de schi și agrement Păltiniș Arena.
Parteneri: ALPAB, Fundația Ion Țiriac, Allianz-Țiriac Arena Otopeni, Magazinul H2O, Serviciul de salvare SERCAL, Școala de Schi și Snowboard Arena Platoș Păltiniș, Școala de Ski și Snowboard Păltiniș.
Partener media: Kiss FM

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Flori proaspete în spaţiile comerciale

Francez dispărut din Sibiu. Îl caută Poliția!