spot_img
15.7 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Deputat Bogdan Trif, Președintele PSD Sibiu: Am votat Legea Pensiilor, în Parlament (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Este interesant cum mulți dintre aceia care s-au opus vehement creșterii pensiilor profită acum de legea adoptată ieri, în Parlament, arogându-și meritele pentru majorarea veniturilor pensionarilor.

Unii colegi din coaliția de guvernare au fost în guvernul Câțu – echipa câștigătoare – și au semnat alături de ministrul userist Ghinea acea prevedere în PNRR prin care România se angaja că bugetul de pensii nu va depăși 9,4% din PIB, până în 2070. Cu alte cuvinte, înghețau pensiile românilor pe o perioadă mare de timp și condamnau pensionarii la sărăcie. Acei colegi de coaliție s-au opus și când fostul ministru Marius Budăi încerca să elimine acel prag, amenințându-l chiar cu demiterea. S-au opus și atunci când premierul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu, prin negocieri cu Comisia Europeană, au eliminat acel prag de 9,4% din PIB.

În momentul în care s-a ieșit cu proiectul de lege a pensiilor, PNL a făcut ședință de urgență și a tras, în mod fals, concluzia că nu sunt bani pentru mărirea pensiilor și s-ar pune în pericol securitatea României. Acum, colegii liberali se bat cu pumnul în piept că ei le măresc pensiile românilor și rulează, în Sibiu, clipuri de promovare electorală, în acest sens.

Noua lege a pensiilor, promovată și votată de PSD, aduce echitatea între pensionari și va consolida principiul contributivității. Este o formă de respect pentru cei care au muncit și muncesc în România. Legea corectează inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială.

Anul viitor, pensiile se vor majora de două ori. Prima creștere, de 13,8%,  va avea loc la 1 ianuarie 2024, iar cea de-a doua majorare la data de 1 septembrie 2024. Îi asigurăm pe români că sunt bani și vor fi prevăzute în Legea bugetului sumele necesare pentru ambele majorări!

          Întotdeauna, PSD a avut grijă de cei care au muncit o viață întreagă. Doar social-democrații au mărit pensiile, de câte ori bugetul a permis aceste majorări, în ciuda celorlalte partide, care s-au opus vehement și sistematic, invocând fel de fel de motive inexistente. De multe ori, în mod cinic, aceștia s-au opus majorării pensiilor doar pentru că mare parte dintre seniori votează cu PSD.

PSD și-a respectat întotdeauna promisiunile și a guvernat punând oamenii înainte de toate!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă