spot_img
22.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Medicii de familie reclamă nerespectarea de către Casele de Asigurări de Sănătate a termenului contractual de plată integrală

Știri din Județ

Publicitate

Organizațiile Patronale ale Medicilor de Familie Casele județene de asigurări de sănătate și CNAS RECLAMĂ că termenul contractual de plată integrală pentru serviciile de medicină primară efectuate în luna octombrie 2023 nu a fost respectat. În acest sens, aceștia solicită, de urgență, să se acorde atenție acestei probleme și să se găsească soluții imediate pentru a asigura plata corectă și la timp a serviciilor medicale efectuate de medicii de familie pentru a nu crea dificultăți financiare profesioniștilor din domeniu.

Redăm mai jos comunicatul de presă al Organizațiilor Patronale ale Medicilor de Familie:


Organizația Patronală a Medicilor de Familie Bihor, Patronatul Medicilor de Familie Bistrița – Năsăud, Patronatul Medicilor de Familie București – Ilfov, Patronatul Medicilor de Familie Cluj,

Patronatul Medicilor de Familie Dâmbovița, Patronatul Medicilor de Familie Dolj,

Asociația Patronatul Medicilor de Familie Galați, Patronatul Medicilor de Familie Gorj, Patronatul Medicilor de Familie Iași,

Patronatul Medicilor de Familie Mureș, Patronatul Medicilor de Familie Sibiu, Patronatul Medicilor de Familie Timiș, Patronatul Medicilor de Familie Vâlcea,

Asociația Patronatul Medicilor de Familie Vrancea,

Prin prezentul comunicat din ziua 20 a lunii curente aducem în atenția Caselor județene de asigurări de sănătate și CNAS că termenul contractual de plată integrală pentru serviciile de medicină primară efectuate în luna octombrie 2023 nu este respectat. Acest fapt reprezintă o încălcare unilaterală a contractului de furnizare de servicii medicale ce poate genera daune – interese. Apreciem că respectarea prevederilor contractuale trebuie să fie o obligație a tuturor părților semnatare ale unui contract și nu doar a furnizorilor de servicii medicale.

Plata parțială, în proporție de 60-70%, este inacceptabilă, această clauză nefiind cuprinsă în contractul asumat bilateral. Cu celeritate va trebui să oferiți explicații publice entităților juridice pe care le reprezentăm și ale căror predicții fiscale le bulversați referitoare la nerespectarea repetată a caselor de sănătate a prevederilor contractuale. Menționăm că nu este un incident singular și vă reamintim că în precedentul apropiat ați avut o întârziere de plată de aproximativ 14 zile pe care nu v-ați asumat-o.

Spunem public că pacienții care nu pot beneficia de propriile lor asigurări de sănătate sunt strict sub incidența răspunderii dumneavoastră. Vă sugerăm să explicați asiguraților dumneavoastră care pot fi consecințele lipsei furnizării de servicii medicale în medicina primară.

Cerem urgent CNAS si CJAS să acorde atenție acestei probleme și să găsească soluții imediate pentru a asigura plata corectă și la timp a serviciilor medicale efectuate de medicii de familie pentru a nu crea dificultăți financiare profesioniștilor din domeniu. Este crucial să se evite orice impact negativ asupra accesului pacienților la îngrijiri medicale primare de calitate.

În cel mult două zile de la data prezentei, în lipsa măsurilor de remediere a problemelor semnalate, vom temporiza toată activitatea medicală programabilă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă