spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

USR Cisnădie și-a desemnat candidatul la primărie. „Oamenii din Cisnădie își doresc dezvoltarea orașului, locuri de muncă, școli și grădinițe” (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Filiala Locală USR Cisnădie a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


USR va avea la Cisnădie un candidat puternic, care dorește să aducă în oraș investițiile private, fondurile europene, și să înceapă dezvoltarea orașului după 16 ani de stagnare. Mircea Orlățan a absolvit două facultăți, Horticultură și Finanțe Bănci, este expert în fonduri europene și este gata să-și asume misiunea de a reporni orașul Cisnădie.

Organizația USR a orașului Cisnădie l-a desemnat pe Mircea Orlățan candidat pentru Primăria Cisnădie având în vedere pregătirea acestuia, experiența în atragerea de fonduri europene și determinarea lui de a contribui la dezvoltarea orașului.

„O să fie o muncă uriașă pentru a recupera întârzierile foarte mari de dezvoltare și pentru a aduce Cisnădia acolo unde-i este locul, în rândul orașelor dezvoltate. Eu sunt gata să-mi asum această misiune pentru orașul care înseamnă totul pentru mine”, a declarat Mircea Orlățean în conferința de presă în care și-a prezentat candidatura.

El a reamintit că administrația actuală s-a mulțumit să vândă terenuri și active ale orașului pentru a-și asigura bugetul necesar funcționării de bază a orașului, în loc să atragă fonduri europene, finanțări nerambursabile, așa cum au făcut alte orașe din județul Sibiu și din România.

„Din păcate, în Cisnădie nu au existat fonduri externe atrase, pentru că primarul și-a finanțat activitățile în special din vânzarea activelor, a terenurilor orașului, și nu a fost preocupat de proiecte esențiale. Fără investitori atrași, fără fonduri europene, Cisnădia a trăit doar vânzându-și câte o bucată din propria avuție, din propriul trup”, a mai spus Orlățan.

El a subliniat faptul că va fi preocupat de crearea unui mediu prietenos pentru afaceri, pentru micile companii, dar și pentru cele cu valoare adăugată mare, astfel încât acestea să poată oferi salarii mari cetățenilor orașului, iar aceștia să nu mai fie nevoiți să facă naveta în Sibiu.

„Vreau să fac din acest oraș un mediu prietenos pentru afaceri, să conving firmele că este un loc favorabil pentru afacerile lor, un loc unde investitorii sunt bine primiți și respectați. Orașul are nevoie de Zone Industriale, de Parcuri Industriale și vreau să dezvolt astfel de zone unde să vină investitorii”.

Mircea Orlățan a reamintit că în ultimii 16 ani s-au ratat toate oportunitățile de finanțare pentru dezvoltarea orașului, în timp ce Cartierul Arhitecților s-a dezvoltat haotic, aglomerat, fără servicii publice pentru locuitori

„În ultimii 16 ani, dezvoltarea generală pe care a cunoscut-o România, cu bune și rele, a trecut pe lângă orașul Cisnădie. De noi, cetățenii Cisnădiei ține să nu permitem administrației actuale să-și continue ciclul de eșecuri,  după anul 2024”, a transmis Mircea Orlățan cetățenilor Cisnădiei.

„Mi-am intitulat programul cu care voi candida „RESTART CISNĂDIE” pentru că este exact ce-și doresc oamenii din acest oraș. O repornire a dezvoltării, de care avem cu toții nevoie”.

Candidatul USR la Primăria Cisnădie își propune ca orașul să poată avea o comunitate prosperă, cu încasări la buget mai mari, cu locuri de muncă, cu firme puternice, cu un transport în comun local, cu turism dezvoltat și cu oameni fericiți să cheltuiască banii local, nu în Sibiu sau alte localități.

Pentru zona Cartierul Arhitecților Mircea Orlățan spune că este nevoie de o atenție specială, pentru crearea de servicii publice, de infrastructură specifică, de școli, grădinițe, centre culturale și comunitare. El vrea să conecteze cele trei zone ale orașului, Vatra, Arhitecților și Cisnădioara, atât între ele, cât și cu orașul Sibiu.

„După 2024 vom avea un oraș cu trei zone funcționale corect și rațional dezvoltate din punct de vedere al amenajării teritoriului și urbanistic, complementare. Vor fi create servicii publice optime în toate zonele orașului, va exista o conectivitate corectă între cele trei zone componente, dar și cu municipiul Sibiu. Vor exista suficiente zone de recreere, divertisment, sport și servicii, corect distribuite”, mai spune Mircea Orlățan, candidat la Primăria Cisnădie din partea USR.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă