spot_img
7.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

25 noiembrie – Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor

Știri din Județ

Publicitate

În fiecare an, pe data de 25 noiembrie, se celebrează Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.


În fiecare zi, în întreaga lume, femeia este victimă a violenţei, manifestată sub cele mai diverse forme: de la agresiune fizică, hărţuire sexuală, violenţă domestică până la mutilare şi tortură. Manifestările de violenţă îndreptate asupra femeii au cauze dintre cele mai diverse: de la educaţie deficitară, la lipsa de autocontrol în faţa unor situaţii frustrante şi perpetuarea unui model familial în care violenţa reprezintă un mod de viaţă, până la dorinţa de a domina, de a-şi impune superioritatea, de a-şi etala prestigiul în faţa unei victime umilite, devalorizate, transformată într-o fiinţă ale cărei trăiri se rezumă la teama de a nu provoca o nouă agresiune şi mai dură. Speriate de stigmatizarea din partea celor care le află secretele, multe femei acceptă tacit să fie agresate.

În cadrul DGASPC Sibiu sunt înfiinţate serviciile sociale pentru prevenirea și combaterea violenței domestice organizate în regim rezidențial, destinate victimelor violenței domestice, care oferă găzduire pe perioadă determinată: Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei domestice Sf. Ana, respectiv Locuință Protejată ”Victoria”, dar și un Centru de Consiliere pentru Agresori.

Pentru a reclama orice formă de abuz, neglijare, exploatare, violență domestică sunt puse la dispoziție numerele de telefon 0800800227 sau 0269/215177, de luni-joi între orele 8:00-16:30, respectiv vinerea între orele 8:00-14:00.

Sesizările pot fi făcute și la numărul unic național 119, disponibil 24 ore 7zile din

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă