spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Avrig: Centru de Resurse pentru copiii și tinerii din programele SOS Satele Copiilor

Știri din Județ

Publicitate

Un Centru de Resurse pentru copiii şi tinerii din programele SOS şi din întreaga comunitate a fost inaugurat la Avrig, la iniţiativa SOS Satele Copiilor România, în parteneriat cu Primăria Oraşului Avrig şi finanţat de Banca Transilvania.


Spaţiul a fost complet renovat, amenajat şi transformat într-un loc primitor şi optim pentru învăţare, în beneficiul a peste 1.000 de copii şi tineri din oraşul Avrig, dintre care peste 100 sunt beneficiari direcţi ai programului Serviciul de Asistenţă Comunitară SOS Sibiu.

Proiectul de renovare face parte din campania SOS Caravana Faptelor Bune, cu susţinerea Banca Transilvania în judeţul Sibiu.

Centrul de Resurse dispune de:

– Spaţiu pentru activităţi educative, ateliere tematice, workshop-uri de consiliere şi dezvoltare copii şi tineri

– Spaţiu pentru discutii individuale sau în grupuri de maximum 3-4 persoane

– Spaţiu de recreere

„Centrul de Resurse SOS este un loc în care tinerii şi copiii din comunităţile vulnerabile din Avrig vor putea să se joace, să înveţe despre ei şi lumea din jurul lor şi mai ales să se dezvolte participând la workshop-urile pe care le vom planifica. De asemenea, dorim să lansăm către unităţile de învăţământ din Avrig invitaţia de a organiza, la Centrul de Resurse, activităţi extraşcolare pentru copii şi tineri din localitate.” Lia Stoicescu – Coordonator Serviciu de Asistenţă Comunitară SOS Sibiu

La inaugurare au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale – Primăria, Direcţia de Asistenţă Socială, unităţi de învăţământ. Spaţiul a fost folosit deja pentru prima activitate, un atelier de dezvoltare personală, la care au participat 12 copii şi tineri.

„Ne dorim ca, prin acest spaţiu, să punem bazele unei educaţii de calitate, astfel încât copiii şi tinerii să aibă un parcurs corect în viaţă. Felicit SOS Satele Copiilor pentru iniţiativă şi le mulţumesc tuturor celor care au pus umărul ca acest spaţiu să devină functional.” Adrian David – Primarul Oraşului Avrig

Evenimentul a marcat o nouă etapă în eforturile constante ale Asociaţiei SOS Satele Copiilor de a sprijini copiii şi familiile vulnerabile. Oraşul Avrig este una din cele 8 comunităţi în care Serviciul de Asistenţă Comunitară SOS Sibiu activează. Din 2021 asistenţii sociali SOS au lucrat cu peste 100 de copii din Avrig şi din satele conexe (Bradu, Mârşa, Săcădate).

Cum intervine SOS în comunitatea din Avrig?

SOS dezvoltă programe de prevenire a separării copiilor de familiile lor, în parteneriat cu actorii sociali locali. Oferă cursuri de educaţie parentală, consiliere şi suport material pentru a responsabiliza părinţii şi a-i ajuta să depăşească starea de vulnerabilitate. Sprijină copiii cu rechizite şcolare, haine noi şi acces la excursii şi activităţi de timp liber. Dezvoltă abilităţile de comunicare şi relaţionare ale copiilor, formează deprinderi pentru un stil de viaţă sănătos şi dezvoltare armonioasă.

30 de ani SOS Satele Copiilor România – mii de familii ajutate, sute de tineri crescuţi în casele SOS la nivel naţional – peste 100.000 de beneficiari

Despre SOS Satele Copiilor

De 30 de ani, SOS Satele Copiilor România oferă o familie iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească şi îi susţine şi protejează pe cei care riscă să o piardă. Peste 500 de copii şi tineri au avut parte de îngrijire în case de tip familial, peste 1.300 de familii vulnerabile au fost asistate, iar peste 4.500 de copii au fost sprijiniţi să rămână alături de părinţi. La nivel naţional, SOS Satele Copiilor derulează programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunităţile de tineri), de întărire a familiei (Serviciile de Asistenţă Comunitară, Centrul de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi, Centrul de zi), educaţionale, precum şi o serie de proiecte pentru tinerii aflaţi în situaţii de risc atât din sistemul de protecţie, cât şi din mediul rural sau familii vulnerabile.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă