spot_img
18.2 C
Sibiu
miercuri, 01 mai, 2024
spot_img

Apele Române: Alimentarea cu apă a populației, prioritară și în sezonul rece

Știri din Județ

Publicitate

În această perioadă și până la sfârșitul lui martie anul viitor, specialiștii Apele Române adaptează măsurile de exploatare la condițiile de iarnă astfel încât lucrările hidrotehnice să fie menținute la parametri normali de funcționare.

Publicitate

Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare este astăzi de 73,96% și poate satisface cerințele de apă pentru toate folosințele din sistem centralizat, prioritară fiind alimentarea cu apă a populației.

Totodată, sunt asigurate volumele de apă (respectiv de 3,2 miliarde metri cubi de apă în cele 40 de lacuri) necesare producerii energiei electrică pe toată durata timpului friguros.

Debitul Dunării s-a dublat fiind de 8300 mc/s, peste mediile lunare ale lunii noiembrie (4650 mc/s) și decembrie (5200 mc/s). Acesta va înregistra o tendință de scădere ajungând în data de 5 decembrie la valoarea de 7300 mc/s.

Situată pe cursul superior al râului Cibin, în județul Sibiu, la 22 km de izvor și la 2 km în amonte de localitatea Gura Râului, acumularea reprezintă principala sursă de alimentare cu apă a municipiului Sibiu și a localităților limitrofe (Gura Râului și Orlat).

În plus, aceasta are rol de atenuare a viiturilor în caz de inundații, dar și în producerea de energie electrică.

Barajul este realizat din beton armat cu contraforți ciupercă, fiind al doilea de acest tip din România după Poiana Uzului. Este încadrat în categoria de importanță deosebită (B).

Lucrarea hidrotehnică se află în administrarea Apele Române Olt – Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare