spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

PSD Sibiu: Atac fără precedent al USR la adresa Justiției (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

PSD Sibiu transmite către mass-media următorul comunicat de presă:


După ce au prejudiciat statul român cu peste 1 miliard de euro, în perioada pandemiei, useriștii își apără făptuitorii atacând procurorul care instrumentează cazul achiziției de vaccinuri anti-Covid.

Miniștrii USR ai Sănătății au comandat zeci de milioane de doze de vaccinuri, care ar fi putut fi folosite pentru vaccinarea a 49 de milioane de oameni, deși numărul românilor vaccinabili era de numai 10,7 milioane. Statul român nu doar că a plătit această cantitate imensă de doze, dar trebuie să plătească și pentru distrugerea celor care, între timp, au expirat și au devenit deșeuri medicale.

Achiziționarea vaccinurilor, de către guvernul PNL-USR de la acea vreme, nu se putea face fără un memorandum întocmit de Ministerul Sănătății. Ministrul USR Vlad Voiculescu a semnat acest memorandum fără ca în spate să aibă avizul și semnătura directorilor de specialitate din cadrul ministerului, iar premierul liberal Florin Cîțu, cu a lui ”echipă câștigătoare”, a dus la capăt această nebunie achiziționând, în numele statului român, o cantitate uriașă și inutilă de vaccinuri.

Comisia Europeană, înainte ca guvernul să comande această cantitate enormă, a dat un termen de 5 zile României pentru a transmite numărul de doze de vaccin de care țara noastră avea nevoie. Deci, minciuna USR că ni s-a impus numărul de vaccinuri este ușor de demontat pentru că există documente. Deși matematica este simplă și prejudiciul clar, conducerea USR a ieșit public și a atacat justiția din România acuzând în mod inexplicabil procurorul de caz, care are la activ dosare finalizate cu condamnarea unor oameni politici și care a fost felicitat de useriști pentru rezolvarea acestor cazuri. Useriștii au trimis și o scrisoare la Comisia Europeană, în care spun, în mod delirant, că această cantitate de vaccinuri era obligatoriu a fi cumpărată, iar cei care afirmă contrariul sunt ”antivacciniști”.

USR, de la ”Fără penali în funcții publice!” – și ne aducem aminte că spuneau că și dacă ești acuzat trebuie să te retragi din viața politică și că n-ai voie să comentezi acțiunile unui procuror – au ajuns să atace fără jenă justiția din România. Acum, când au  foarte mulți membri acuzați de fapte penale – primari, consilieri locali și foști miniștri – useriștii și-au schimbat radical discursul.

Atunci când reprezentanți ai PSD au fost condamnați sau prinși în flagrant, PSD a luat măsuri imediate de excludere a acestora, fără să comenteze în vreun fel deciziile luate de reprezentanții sistemului de justiție. PSD a refuzat portofoliul Justiției, deși îi revenea de drept conform protocolului, tocmai pentru a evita eventualele acuzații că ar influența deciziile magistraților.

Referitor la comunicatul dat de USR Sibiu, îi invităm să lectureze acuzațiile DNA, luările de poziție ale președintelui USR, dar și scrisoarea transmisă Comisiei Europene. Acum, USR și-a arătat adevărata față, de partid condus de copii și nepoți ai foștilor securiști de frunte, care au furat fără nicio jenă și care acum încearcă să saboteze actul de justiție.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă