spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Primăria Sibiu investește zeci de mii de euro în camere video pentru supravegheat biciclete

Știri din Județ

Publicitate

O nouă achiziție a Primăriei Sibiu la capitolul biciclete. După pista de 11 milioane de euro și celelalte capete de pistă la sume fabuloase, Primăria Sibiu a decis să cumpere 56 camere video pentru a supraveghea bicicletele pe care le oferă la închiriat în programul Sibiu Bike.


Din start trebuie spus că pe perioada iernii bicicletele de închiriat de la Primăria Sibiu nu sunt disponibile. Dar în miez de iarnă, Primăria Sibiu a decis că este prioritar să cumpere 56 de camere video cu sursă de alimentare fotovoltaică la prețul total de aproape 60.000 de euro.

„Kit camera supraveghere video cu alimentare fotovoltaica compus din: camera video day/night 4MP, memorie microsd 256GB, router LTE comunicatie 5G, injector POE, regulator /controler solar, panou fotovolatic 160W, 2 buc acumulator LiFeO4 12.8V12Ah” se arată pe siteul de licitații SEAP.

Firma care a obținut direct contractul este Brahms International Srl din Brașov.

Motivația Primăriei Sibiu de a monitoriza rastelurile de biciclete din oraș sunt desele furturi de scule puse acolo la dispoziție sau distrugerea parțială a unor biciclete.

Primăria Sibiu bagă bani grei în camere video

Deși orașul Sibiu are un sistem performant de camere video montat anii trecuți și gestionat de Primăria Sibiu, prin Poliția Locală, în ultimele luni Primăria a decis să investească sume mari în camere de supraveghere.

La finalul lunii octombrie, Primăria Sibiu a achiziționat și două servere cu câte 64 de canale pentru înregistrare video sisteme de supraveghere pentru 60.265 de lei de la aceeași firmă.

Tot atunci, și tot de la acceași firmă Brahms International Srl a achiționat încă 48 de camere video la prețuri diferite, care variază de la 2.095 lei una la 6.775 lei bucata. Prețul total plătit pe acestea a fost de 165.630 de lei, adică alți 33.000 de euro.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă