spot_img
22.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Primăria Sibiu nu s-a uitat la bani când a cheltuit pentru 1 decembrie

Știri din Județ

Publicitate

Banul public, în plină criză bugetară anunțată de Guvern, se cheltuiește cu mână largă la Primăria Sibiu. Astfel, pentru Ziua Națională a României, Primăria Sibiu a comandat 2.000 de stegulețe și 800 cocarde tricolore. Au făcut achiziție directă de la o firmă din Gherla, deși Sibiu este plin de firme care produse asemenea materiale. Și la prețul sonorizării paradei Primăria Sibiu a avut mână largă.

Publicitate

Curios faptul că Primăria Sibiu a ales firma Moldomar Impex Srl din Gherla să cumpere 2000 de stegulețe la prețul de 3 lei pe bucată. Asta în condițiile în care alte siteuri de profil din țară oferă un preț între 0,95 lei și 1,20 lei pentru o asemenea cantitate.

Iar la cocardele tricolore personalizate, Primăria Sibiu a plătit 7,35 lei bucata pentru 800. Asta în condițiile în care la un producător din Sibiu costau 6,9 lei la liber. Iar prețul pentru cantitate mare scădea semnificativ.

Primăria a plătit în total 11.800 de lei pentru stegulețe și cocarde. Trebuie remarcat că Primăria Sibiu a ales să comande stegulețe cu băț de plastic, deși Uniunea Europeană insistă ca treptat să se renunțe la folosirea plasticului pentru astfel de materiale.

Pentru sonorizarea paradei de 1 decembrie, Primăria Sibiu a plătit 9.235 de lei unei firme din Sibiu, Sever Sound. Discursurile au fost scurte, iar pe parcursul celor 25 de minute de paradă au fost prezentate forțele militare din defilare.

Nu știm cât au costat steagurile puse pe străzi pentru Ziua Națională. Acestea au fost achiziționate în anii trecuți în mare parte, iar, anual, se suplimentează stocul din cauza distrugerilor și pierderilor.

Captură din SEAP, unde se vede achiziția directă făcută de Primăria Sibiu

La parada de 1 decembrie de pe Bulevardul Coposu și în fața Cercului Militar, soldații au oferit stegulețe și cocarde tricolore celor prezenți.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)