spot_img
21.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Soțul fostei candidate USR la Primăria Cisnădie, găsit nevinovat de instanță

Știri din Județ

Publicitate

În anul 2020, în plină campanie electorală, soțul Rodicăi Velțan, candidata USR la Primăria Cisnădie de atunci, a apărut în spațiul public datorită implicării sale de procurori într-un dosar privind o presupusă fraudare a SSIF Carpatica. Ilie Marius Velțan și-a susținut nevinovăția de la începutul dosarului, din 2017. Abia anul acesta, după mai multe instanțe de judecată, Velțan și-a obținut achitarea în acest dosar.

Publicitate

Familia Velțan a fost puternic afectată de dosarul instrumentat de procurori în care era implicat și Ilie Marius Velțan. Deși a negat toate acuzațiile ce i se aducea, procurorii au continuat ancheta și l-au trimis în judecată alături de alte persoane.

Procesul a fost de durată și a trecut prin mai multe instanțe de judecată care au dat soluții diferite. Anul acesta, dosarul a ajuns la Curtea de Apel București care a dat o hotărâre definitivă, de achitare a lui Velțan.

„În baza art. 396 alin. 6 şi 8 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f) C.pr.pen. încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Velţan Ilie-Marius pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizare a făptuitorului şi de instigare la acces ilegal la un sistem informatic, prevăzute de art. 269 alin. 1 C.pen. şi de art. 47 rap. la art. 360 alin. 1, 2 şi 3 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 C.pen. şi art. 5 C.pen., ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale. ” se arată în decizia instanței.

De asemenea, instanța a scutit pe Velțan de la plata despăgubirilor civile și a ridicat sechestrul impus anterior pe casa acestuia și pe conturile bancare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)