spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Grup de elevi din cadrul programului „Împreună ne educăm copiii” din parohia Coveş în vizită la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Un grup de 26 de elevi din parohia Coveş au avut parte de o după-masă de neuitat în Sibiu, joi. În cele câteva ore petrecute în oraş copiii au vizitat Târgul de Crăciun din Piaţa Mare, Catedrala Mitropolitană, au mâncat la Super Mama sau Mc Donald’s şi au participat  la un specacol magic la Teatrul Gong. Vizita copiilor la Sibiu face parte din proiectul educational ,,EduHelp K”, derulat de Parohia Ortodoxă Coveş în parteneriat cu cadre didactice voluntare şi diferiţi sponsori.


„Piesă de spectacol magic, vizită la Catedrala Mitropolitană, zâmbete şi multă multă bucurie. Ne bucurăm enorm că împreună cu o parte din copiii parohiei noastre am avut privilegiul de a vedea la scenă deschisă un spectacol magic la Teatrul Gong, că am putut cânta colinde în Catedrala Mitropolitană sau lângă bradul din Piaţa Mare, lucruri care ne-au dus în lumea minunată a copilăriei. Mulțumim din suflet reprezentanţilor Teatrului Gong care ne-au înlesnit intrarea la spectacol, acordându-ne biletele la jumătăate de preţ, Primăriei Oraşului Agnita care ne-a pus la dispoziţie un microbuz de 15 locuri, pr. Rareş Duşescu de la Agnita III, care ne-a împrumutat microbuzul de 9 locuri pentru câteva ore, partenerilor noştri: SC Carosib SRL,  SC Kuertek SRL, Restaurantului ,,La Prut”,  care ne facilitează derularea programului ,,EduHelp K” pentru 25 de elevi, care în fiecare după-masă de luni până vineri, beneficiază de ajutor la lecţii, cerc de pictură, atelier de muzică etc. Mulțumim doamnelor învăţătoare şi profesoare: Marinela Cernea, Sâmpălean Daniela, Monica Maria Răduţ, Doina Părău, dnei preotese Andra Iancu, care lucrează cu elevii din cadrul grădiniţei şi şcolii primare, dar şi cu o parte din elevii şcolii gimnaziale din Coveş şi care au însoţit, de altfel, grupul la Sibiu. A fost un eveniment care ne-a îmbogăţit sufleteşte!” este mesajul transmis de reprezentanţii Parohiei Coveş şi ai programului after school ,,EduHelp K” sau ,,Împreună ne educăm copii”.

Timp aproape de trei luni de zile, elevi din parohie cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani au participat la programul ,,Împreună ne educăm copiii”/ ,,EduHelp K”.

Scopul proiectului care se va derula pe întreaga perioadă a anului şcolar 2023-2024, este deschiderea orizontului copiilor din localitate, conștientizarea acestora că pot evolua doar prin muncă, responsabilitate, prin acumularea de cunoștințe din toate domeniile care să le asigure un drum cât mai bun în viață. Evident, credinţa în formarea lor ca oameni joacă un rol crucial şi tocmai de aceea, în fiecare săptămână copiii au parte de întâlniri la biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din Coveş. La finalul săptămânii viitoare, pe data de 17 decembrie, aceștia vor susține un spectacol de colinde în fața părinților, a comunităţii şi a invitaţilor din zonă, în cadrul concertului de colinde ,,Am plecat să colindăm”. Concertul va fi susţinut în sala mare a Şcolii Vechi şi vor participa mai multe grupuri de copii din parohiile care compun Protopopiatul Ortodox Agnita.

Dorinţa organizatorilor acestui proiect, ,,EduHelp K” tinde spre reabilitarea și modernizarea clădirii Școlii Vechi din Coveş, inclusiv completarea spațiului exterior necesar bunei desfășurări a activităților de educare și formare a copiilor.

 În scopul reabilitării şcolii vechi-viitor spaţiu care va fi pus la dispoziţia micuţilor şi nu numai, au fost achiziţionate lemnăria şi o mică parte din ţiglă, lucruri posibile prin banii obţinuţi în cadrul Maratonului Internaţional de la Sibiu, care a fost organizat pe data de 27 mai 2023. În continuare, se va mai achiziţiona o parte din ţiglă cu suma de peste 7000 de lei adunată cu ajutorul Formulei As. Reprezentanţii proiectului Parohiei Ortodoxe Coveş mulţumesc pe această cale atât Asociaţiei ,,Valea Hârtibaciului”, cât şi conducerii Formulei As şi cititorilor acesteia, dar şi tuturor donatorilor.

În prezent se fac eforturi pentru colectarea de fonduri în vederea achiziţionării de ţiglă pentru acoperişul şcolii vechi şi a costurilor de manoperă pentru realizarea reparaţiilor la acoperiş- prima etapă în consolidarea edificiului.

Pe data de 15 decembrie, ora 14:00, va fi jucată o piesă de teatru legată de Naşterea Domnului de către o grupă de teatru de  la Sighişoara. La finalul acesteia vor fi organizate ateliere interactive. Intrarea va fi gratuită pentru toţi cei care doresc să vadă specatolul şi va avea susţinerea în sala mare a şcolii vechi, renovată temporar cu ajutorul voluntarilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă