spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

30 de ani de înființare a SMURD Sibiu. Raed Arafat a venit la festivitate

Știri din Județ

Publicitate

Astăzi, 9 decembrie s-au sărbătorit 30 de ani de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Sibiu. În prezența domnului secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență Sibiu , dr. Raed Arafat, a domnului Inspector General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general Dan Paul Iamandi, a domnului prefect al județului Sibiu Mircea Dorin Crețu, alături de inspectorii șefi ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din întreaga țară, s-a acordat emblema de onoare a DSU, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu și Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgență Sibiu.


Într-un cadru festiv, în prezența a numeroși pompieri care încadrează autospecialele de acordare a primului ajutor medical calificat, a numeroși actuali și foști voluntari SMURD, medici și asistenți medicali, s-au acordat plachete de onoare în semn de recunoștință pentru eforturile depuse în cadrul SMURD în aceste trei decenii de la înființarea serviciului.

“Experiența acumulată în cei 30 ani de luptă contracronometru pentru salvarea vieții celor aflați în dificultate, precum și sutele de mii de intervenții reușite, constituie dovada profesionalismului și devotamentului. Sub deviza „Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă”, echipajele SMURD Sibiu continuă să-şi facă datoria ca adevăraţi salvatori, indiferent de riscurile la care se expun.

Sistemul național integrat de urgență dezvoltat de către DSU care înglobează toate structurile cu rol în gestionarea situațiilor de urgență și salvării de vieți a demonstrat în timp că numai lucrând împreună, unitar, integrat, obiectivul nostru de căpătâi, de a sprijini, a ajuta și salva oameni, poate da rezultate. Un sistem integrat de urgență este cheia intervenției eficiente și salvatoare în cazurile critice. Pompierii, echipajele SMURD, medicii și asistenții din cadrul UPU-SMURD și serviciile de ambulanță, studenții la medicină, salvamontiștii, piloții și voluntarii lucrează în strânsă colaborare pentru a oferi asistență rapidă și de calitate în momentele decisive. SMURD Sibiu a demonstrat că această colaborare sinergică și coordonată este esențială pentru reducerea timpului de răspuns și pentru creșterea șanselor de supraviețuire a pacienților.

Aniversarea celor 30 ani de activitate a SMURD Sibiu este un moment de recunoaștere și apreciere pentru toți cei implicați. Întreaga echipă SMURD Sibiu merită toată lauda și respectul nostru pentru angajamentul lor față de siguranța și binele comunității.” a transmis șeful Departamentului pentru Situații de Urgență
Secretar de Stat Dr. Raed ARAFAT.

Această aniversare nu a fost doar o ocazie de sărbătoare, ci și un moment de reflectare asupra contribuției deosebite pe care fiecare om a adus-o la îngrijirea și salvarea vieților semenilor noștri.

De-a lungul acestor trei decenii, SMURD Sibiu a devenit un simbol al profesionalismului, devotamentului și solidarității în fața situațiilor de urgență. Fie că vorbim de medici experimentați, asistenți medicali dedicați, voluntari cu inimă mare sau paramedici ce răspund prompt în fața pericolelor, cu toții suntem parte dintr-o echipă remarcabilă.

Fiecare zi înseamnă un nou prilej de a salva vieți și de a face o diferență în lumea noastră.

La mulți ani, SMURD Sibiu!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă