11.3 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Programul ASTRA Adolescent – câștigător la Gala Tineretului Sibian 2023

Știri din Județ

Programul ASTRA Adolescent derulat de Biblioteca #ASTRA Sibiu și coordonatoarea acestuia, d-na Mihaela Dobrescu, au fost premiați în cadrul Galei Tineretului Sibian 2023 la Categoria „Cel mai bun proiect de/ pentru tineret extrașcolar”. La eveniment au participat reprezentanți și voluntari ai bibliotecii publice sibiene. Aceștia au urmărit cu emoție nominalizările și au primit cu bucurie distincțiile acordate.


„Eforturile tinerilor implicați în proiectele instituției au fost răsplătite în această seară, prin acordarea distincției pentru cel mai bun proiect de și pentru tineret extrașcolar – ASTRA Adolescent. Este un program nonformal  care se desfășoară pe perioada vacanței, adresat în special liceenilor și axat pe nevoile lor. Voluntarii noștri s-au implicat cu mare drag și mult interes în această activitate și mă bucură enorm recompensarea muncii de echipă. Cât despre premiul pentru cel mai activ coordonator de voluntari implicat în proiecte de și pentru tineret, pot spune că mă onorează și, în același timp, mă motivează să îmi continui munca și proiectele adresate tinerilor cu aceeași responsabilitate și mai mult entuziasm. Vă aștept la bibliotecă, fie în calitate de utilizatori – pentru că oferta noastră de carte și de servicii este foarte bogată -, fie în calitate de voluntari sau de participanți la activitățile noastre.” – a declarat Mihaela Dobrescu, bibliotecar în cadrul Compartimentului Carte pentru Adulți și coordonator al voluntarilor din cadrul bibliotecii publice sibiene.

Cele două distincții obținute în cadrul Galei Tineretului Sibian 2023 reprezintă o recunoaștere a calității proiectelor adresate tinerilor din Sibiu derulate în cadrul Bibliotecii ASTRA. Implicarea voluntarilor în activități legate de mediul cultural, de promovarea educației non-formale și a lecturii este o premisă în dezvoltarea sănătoasă a comunității.

„Ceea ce a contat cu adevărat, din punctul meu de vedere, la Gala Tineretului Sibian 2023, au fost cuvintele frumoase pe care invitații le-au adresat tinerilor voluntari. Ne-am implicat cu foarte mare plăcere în proiectele de la bibliotecă și, în mod special, în programul ASTRA Adolescent. Ceea ce mă motivează să particip la acest program adresat tinerilor este oportunitatea de a întâlni personalități sibiene, profesioniști din diverse domenii, de a le afla povestea de viață și motivația din spatele vocației.” – spune Alexandra Mileșan, unul dintre voluntarii Bibliotecii ASTRA.

Cei peste 100 de voluntari ai bibliotecii publice sibiene sunt implicați în activitățile, proiectele și programele derulate pe tot parcursul anului. Parteneriatul dintre voluntari și bibliotecă este modalitatea prin care tinerii se conectează altfel la societatea în care trăiesc, iar biblioteca se conectează la vibrația lumii tinere.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Internaţională de Tineret Become alături de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, în competiție fiind înscrise numeroase proiecte ale mai multor organizații sibiene.

***
Activitățile Bibliotecii ASTRA Sibiu se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Brădeni: Un nou scandal între PSD și PNL