spot_img
11.6 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Casa de Cultură a orașului Avrig, readusă la viață după aproape două decenii

Știri din Județ

Publicitate

Un proiect mult – așteptat de avrigeni, reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură a orașului Avrig, a fost realizat cu succes, lucrarea fiind recepționată astăzi. Astfel, după aproape 20 de ani, avem din nou un loc de întâlnire primitor, o sală multifuncțională cu 170 de locuri, unde vom organiza spectacole, simpozioane, conferinţe și alte activități culturale.


„Au fost mulți ani de demersuri, de discuții cu responsabili din ministere, de proiecte, expertize și tot felul de documentații întocmite dar mă bucur că pot să vin astăzi în fața avrigenilor cu încă o promisiune onorată. Mulțumim, reprezentanților Companiei Naționale de Investiții pentru susținerea finanțării acestui obiectiv atât de important pentru avrigeni și, în același timp, mulțumim constructorului pentru seriozitate și pentru calitatea construcției acestui obiectiv. Inaugurarea oficială va avea loc înainte de Crăciun, când am programat primele evenimente. Pe 21 și pe 22 decembrie îi așteptăm pe avrigeni să colindăm împreună. Multă sănătate tuturor, să ne putem bucura de această investiție! ”, transmite primarul Adrian David.

Casa de Cultură a fost modernizată printr-o investiție derulată prin Compania Naţională de Investiţii (C.N.I.). Pe lângă finanțarea asigurată din fonduri guvernamentale, a beneficiat și de cofinanțare din bugetul local. Primăria Avrig şi-a asumat asigurarea finanţării cheltuielilor pentru racordurile la reţelele de utilităţi şi asigurarea suprafeţelor de teren necesare pentru depozitarea materialelor şi organizarea şantierului. Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de 548.026,95 lei (inclusiv T.V.A.), reprezentând cofinanțare valoare investiție (214.425,91 lei, inclusiv T.V.A.), respectiv cheltuieli neeligibile, diverse și neprevăzute ale proiectului (333.601,04 lei, inclusiv T.V.A.).

Sursa: Primăria Orașului Avrig

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă