spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Inaugurarea oficială a bazinului de înot din municipiul Mediaș

Știri din Județ

Publicitate

Vineri, 15 decembrie 2023, a fost realizată recepția finală a lucrărilor la obiectivul „Proiect pilot – Construire bazin de înot didactic, Cartier Vitrometan, str. Blajului nr.4A, municipiul Mediaş, județul Sibiu”, în prezența primarului municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman, a Ministrului Culturii, doamna Raluca Turcan, a senatorului Nicolae Neagu, a deputatului Christine Thellmann, a președintelui Consiliului Județean Sibiu, dna Daniela Cîmpean, a conducerii unităților de învățământ medieșene, a directorilor municipalității și a reprezentanților firmei care au efectuat lucrările.


Proiectul, în valoare totală de 9.931.757,67 de lei, singurul de acest fel din județul Sibiu aprobat și finalizat, este finanțat prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.) S.A. – Programul național de construcții de interes public sau social derulat, subprogram „Bazine de înot”, municipiul Mediaș realizând echiparea tehnico – edilitară a obiectivului.

Obiectivul principal al proiectului a fost acela de a construi un bazin de înot, conform normelor europene și naționale în vigoare, pentru utilizare în scop educațional. Bazinul de înot se adresează uzului didactic, pentru practicarea înotului de către elevi și preșcolari, precum și cetățenilor care doresc să practice acest sport.

Construcția are o suprafață totală de 3.180 metri pătrați, iar bazinul de înot, cu dimensiunea de 25 metri x 12,5 metri, are o adâncime variabilă între 1,20 și 1,80 metri. Clădirea este dotată și cu vestiare pentru elevi și profesori, grupuri sanitare, cabinet de prim ajutor, instalații electrice, termice, sanitare, de ventilație și de climatizare. 

De asemenea, în zona bazinului de înot s-au amenajat accesul carosabil și pietonal, zone verzi, parcări auto, obiectivul fiind dotat de asemenea cu iluminat arhitectural și sistem de supraveghere video.

„Dacă ar fi să ne uităm în trecut, Mediașul se străduiește să ducă la suprafață acest proiect încă in anul 2009. Din păcate, pentru mulți ani, acest proiect, când ajungea la suprafață, era aruncat iarăși la subsol. În urmă cu câțiva ani, când doamna ministru era vicepremier, am reușit să deblocăm acel proiect și nu pot decât să îi mulțumesc că ne-a ajutat în acea perioadă în care mergeam la ministere la care Mediașul avea depuse proiecte dar nu se întâmpla nimic cu ele. Îi mulțumesc și îmi exprim speranța în același timp, că și alte proiecte ale Mediașului, de care noi avem nevoie, vor primi susținere. Am convenit cu directorii instituțiilor de învățământ să stabilim un program, pentru ca periodic fiecare școală și liceu să vină aici gratuit, până la ora 14:00. Consider că este firesc ca elevii să beneficieze  gratuit de această investiție și eu sunt convins că vom găsi acel program pe care să îl agreăm împreună.“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

„După mulți ani de așteptare, putem afirma cu mândrie că lucrările de la bazinul didactic au luat sfârșit și că elevii medieșeni se pot bucura de un bazin de înot realizat la cele mai înalte standarde europene și naționale în vigoare.

Este o investiție mai mult decât utilă pentru copii, și cred că este necesar să facem toate eforturile atunci când vine vorba de pregătirea elevilor pentru viitor, prin sport și nu numai. Acest bazin reprezintă un loc în care au șansa la o dezvoltare armonioasă peste 60 de elevi zilnic, și mai mult decât atât, un loc în care pot face performanță, altminteri să nu uităm că România a dat lumii multipli campioni la înot, care au avut la rândul lor oportunitatea de a se fi antrenat în locuri propice.” – a transmis Raluca Turcan, Ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

Sursa Foto: Facebook Raluca Turcan

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri