spot_img
7.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Apă Canal Sibiu face pași importanți pentru susținerea uneia dintre cele mai mari investiții din fonduri proprii

Știri din Județ

Publicitate

Contractul ce prevede investiții de aproximativ 4 milioane de euro, din fonduri proprii ale Apă Canal Sibiu, a fost semnat astăzi de reprezentanții companiei de apă și de reprezentanții asocierii, formate din firmele Paconstruct SRL, Instal Grup SRL și Energo STAR SRL.


Semnarea contractului s-a desfășurat la actualul sediu Apă Canal Sibiu și marchează un pas important în derularea uneia dintre cele mai mari investiții derulate din fonduri proprii, de către compania de apă. 

În baza acestui contract vor fi realizate pe amplasamentul de pe strada Turda, Nr. 40, un Corp Administrativ (P+2 +Er) destinat birourilor, vestiarelor moderne și a unei săli de ședințe, un atelier de prefabricate, padocuri pentru agregate, dar și spații pentru producție și depozitare, precum atelierul de reparații verificare contoare de apă sau laboratorul metrologic.

Foarte importante sunt și cele 12 locuri, care vor fi amenajate drept garaje închise, destinate mașinilor de intervenție în sistemele de apă și canalizare. 

Contractul vizează și amenajarea curții, inclusiv 222 locuri de parcare exterioara, iluminatul perimetral și în incintă. Va fi realizată și o instalație de producere a energiei verzi, prin amplasarea pe acoperișul clădirilor tehnologice a unui număr de 150 panouri fotovoltaice, având o putere electrică de peste 63 KW.

“Valoarea contractului este de aproximativ 4 milioane euro și în total vor fi construite 5 corpuri de cladire.  Pentru cel de al saselea corp, amplasat in aceeasi locatie, se afla in evaluare o investiție derulată din fonduri europene, care se referă la laboratorul central de analize apă potabilă și uzată, laborator lucrativ ce va fi dotat cu aparatura de ultimă generație.”, ing. Vasile Maier, Director General Apă Canal Sibiu.

În prezent, compania de apă și canalizare a Sibiului funcționează pe strada Eschil, într-o zonă dens populată, de case și blocuri.

Pe măsură ce activitatea operatorului regional s-a dezvoltat a apărut necesitatea unui spațiu nou, atât pentru cei aproape 700 de angajați, cât și pentru autospecialele de ultimă generație, achizitionate in ultimii 10 ani.

”Pe măsură ce creștem, începem să deranjăm zona locativă, suntem înconjurați totuși de blocuri și case. Pe urmă și accesul este dificil, mai ales pentru autospecialele noastre. Am vrut să mergem într-o zonă industrială, acolo unde este locul mașinilor tehnologice și de producție, alături de partea de agregate de care avem nevoie în munca de zi cu zi. Este obligatoriu să modernizăm sediul, să îl aducem în timpurile noastre – gândiți-vă că o parte din clădirile de birouri actuale au peste o sută de ani și au fost amenajate pe spațiile unor foste grajduri! Oricât am investit noi în amenajarea lor constantă, nu se pot compara cu o clădire nouă de birouri. Și asta vrem să facem pe strada Turda”, a explicat Ing. Vasile Maier, Director General Apă Canal Sibiu.

Durata prevăzută a contractului semnat astăzi este de 36 de luni, cu un target functional de 18 luni.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă