spot_img
14.6 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Fermierii protestează pe străzile din Sibiu. Au încolonat tractoarele!

Știri din Județ

Publicitate

Astăzi, începând cu ora 14:00, aproximativ 50 de tractoare au mărșăluit pe mai multe artere importante din municipiul Sibiu. Acesta s-a dorit a fi un protest de solidaritate cu mai mulți fermieri din România.

Publicitate

Principalele nemulțumiri sunt legate de tăierile din subvenția la motorină și alte creșteri de costuri. Fermierii din județul Sibiu și-au dat întâlnire în zona magazinului Hornbach, după care au pornit pe strada Lungă, Malul Cibinului, au urcat pe Calea Dumbrăvii și pe Calea Poplăcii, după care au coborât pe Maramureșului. Aceștia au circulat cu viteză redusă și au provocat blocaje rutiere pe mai multe artere importante din municipiul Sibiu.

O mare parte dintre fermele din România sunt în prag de faliment după ce datoriile către furnizori s-au acumulat anul trecut pe fondul pierderilor provocate de secetă, a costurilor de producție majorate și a prețurilor scăzute la produsele agricole.

„Protestul s-a declanşat spontan din partea transportatorilor români. Sunt implicaţi şi fermierii români din nordul şi estul ţării , inclusiv din organizaţia noastră, dar cea mai mare problemă o au transportatorii. Se circulă cu utilajele pe drumurile publice cu viteză între 5 şi 10 km/h, iar fermierii vor să ajungă în oraşele reşedinţă de judeţ, iar într-un viitor apropiat şi la Bucureşti. 2024 se anunţă un an destul dificil, iar 2025 şi mai dificil fără discuţie. Trebuie să fim destul de inteligenţi pentru a găsi strategii de dezvoltare sectorială”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Nicu Vasile, organizaţie care face parte din Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC) .

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)