spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Peste 60 de tablouri din colecția impresionantă de capodopere a Muzeului Brukenthal din Sibiu, iau pentru prima dată drumul Iașului

Știri din Județ

Publicitate

Peste 60 de tablouri din colecția impresionantă de capodopere a Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, semnate de cei mai importanți pictori români, de la clasici la contemporani, iau pentru prima dată drumul Iașului, sub protecția Jandarmeriei Române. Lucrările vor fi expuse la Iași, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.


Cele 69 de lucrări de pictură vor face parte într-o expoziție a Palatului Braunstein din Iași intitulată Capodopere. Artă din România, de la clasic la contemporan. Curatoriată de Aurica Ichim și Alexandru Constantin Chituță expoziția este una dintre cele mai importante evenimente cultural-artistice realizată în cadrul Zilei Culturii Naționale din acest an.

Lucrările fac parte din Expoziția Capodopere, artă din România, de la clasic la contemporan, din colecția Muzeului Național Brukenthal sunt semnate de Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ion Țuculescu, Oscar Han, Ion Pacea, Ion Jalea s.a.

“Este una dintre cele mai mari și importante expoziții organizate din colecția de artă românească și artă contemporană a Muzeului Național Brukenthal și una dintre cele mai importante expoziții de artă organizate în Moldova” afirmă curatorii expoziției.

Transportul tablourilor de la Sibiu la Iași a început miercuri, când a fost planificată încărcarea și preluarea acestora, sub pază.

Acestea vor fi transportate de curieri speciali și păzite de jandarmii ieșeni.

Expoziția va fi deschisă cu prilejul Zilei Culturii Naționale la Palatul Braunstein din Iași, luni, 15 ianuarie la ora 16:00.

Expoziția este organizată de Muzeul Național Brukenthal și Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași cu sprijinul Ministerului Culturii, a doamnei ministru Raluca Turcan și a Primăriei Municipiului Iași și a domnului primar Mihai Chirica.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă