spot_img
17.3 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Războiul giganților Carrefour și PepsiCo ajunge în România. Ce se va întâmpla?

Știri din Județ

Publicitate

Exact acum o săptămână, lanțul de magazine Carrefour anunța oficial că nu va mai vinde produse PepsiCo din gama sucuri și chipsuri, datorită prețurilor prea mari pretinse de gigantul american. De joia trecută, rafturile magazinelor Carrefour din Franța, Italia, Spania și Belgia aveau secțiunile PepsiCo goale și cu mesaje pentru cumpărători în care explicau lipsa produselor. Războiul celor doi giganți a ajuns și în România.

Publicitate

SIBIU INDEPENDENT a cerut celor două corporații puncte de vedere. La rafturile Carrefour din Sibiu, astăzi, încă se vindeau produsele PepsiCo din gama de sucuri și chipsuri. Dar nu se știe pentru cât timp.

În cadrul Grupului Carrefour, angajamentul nostru este de a prioritiza nevoile clienților noștri și de a le oferi o gamă puternică de produse în ceea ce privește calitatea, prețul și proveniența. În prezent, ne aflăm în discuții cu reprezentanții PepsiCO pentru a identifica soluții optime adaptate pieței locale și clienților noștri.” ne-a transmis Viviana Dimcev, PR Consultant la Carrefour România.

Anunțurile au invadat magazinle Carrefour din Franța la început, apoi s-au extins în mai multe țări europene.

Conform surselor SIBIU INDEPENDENT, negocierile se poară în toate țările europene unde Carrefour este prezent. În România, dacă negocierile se vor solda ca în Franța, Italia sau Spania, produsele PepsiCo vor fi scoase de la raft. Carrefour a subliniat și prin reprezentanții globali că nu poate accepta prețurile tot mai mari la suc și chipsuri impuse de PepsiCo.

În România, datorită noilor taxe pe produse cu zahăr de la 1 ianuarie 2024, costul sucurilor va crește și mai mult ca în restul țărilor europene. PepsiCo a început din trimestrul IV al anului 2023 să mărească prețurile produselor proprii.

Reprezentații PepsiCo nu au răspuns solicitării noastre pentru un punct de vedere.

Fotografie din Carrefour Sibiu, unde astăzi produsele PepsiCo, gama chips erau încă la vânzare
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai