spot_img
5.2 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Anii Drumeției: Sfaturi ca să-ți fie cald într-o drumeție de iarnă

Știri din Județ

Publicitate

Echipa Anii Drumeției a publicat câteva recomandări pentru iubitorii de drumeții care doresc să se aventureze în sezonul de iarnă:

Publicitate


-Alege hainele în funcție de efortul pe care urmează să-l faci și nu uita de „tehnica celor trei straturi”: primul trebuie să fie respirant, al doilea izolator, iar cel de-al treilea protector. Poartă echipament prevăzut cu fermoare de ventilare și nu ezita să dai jos polarul atinci când simți că te-ai încălzit prea tare.

-Dacă se anunță ger, poartă sub pantaloni o pereche de colanți.
-Poartă căciulă, mănuși și șosete călduroase. 80% din temperatura corpului se pierde prin extremitățile corpului.
-Folosește termosul pentru a consuma băuturi calde. Hidratarea este importantă și pe timp de iarnă, iar un ceai fierbinte te va încălzi instant.
-Ai grijă cât de mult strângi șiretele bocancilor! Circulația sângelui este foarte importantă, iar o gheată stânsă prea tare pe picior poate genera o senzație de frig și disconfort. Leagă șireturile astfel încât ghetele să-ți susțină glezna și să permită circulația sângelui către talpă și degetele piciorului.
-Ține cont de aceste sfaturi și bucură-te în tihnă de potecile înzăpezite ale munților!


Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Judetean Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.
Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro
și app-ul Anii Drumeției, disponibil în App Store și Play Store.


Programul „Anii Drumeției” a fost lansat în 2021 și s-a născut din nevoia de a adapta strategia de promovare turistică a județului Sibiu la contextul global. Distanțarea socială, limitarea călătoriilor, nevoia oamenilor de a ieși în natură, de a aprecia lucrurile simple cum este o plimbare în aer liber, a reprezentat pentru noi o oportunități de a valorifica patrimoniul natural pe care îl are județul Sibiu. Începând cu anul 2021 și continuând în 2022, Consiliul Județean Sibiu a alocat fonduri pentru refacerea infrastructurii turistice de drumeție existente, identificarea de noi trasee turistice și promovarea lor într-o platformă comună, de referință pentru ecoturismul din județ și, mai ales, stabilirea unui cadru legal care să permită protejarea naturii.

Misiunea Programului „Anii Drumeției” este de a încuraja petrecerea timpului în aer liber și practicarea activităților nonintruzive, specifice ecoturismului. 

Pentru a oferi un cadru cât mai sigur, propice experiențelor plăcute în natură, ne propunem să îmbunătățim infrastructura de drumeție din Județul Sibiu și să creăm o platformă comună pentru operatorii turistici.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer