spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Apă potabilă cu duritate redusă datorită modernizării infrastructurii de apă cu ajutorul fondurilor europene

Știri din Județ

Publicitate

Apă Canal Sibiu S.A. a semnat vineri, 12 ianuarie 2024, contractul pentru Lotul 2 al CL10 – Rezervoare Cisnădie și îmbunătăţire tratabilitate staţia de tratare a apei potabile (STAP) Dumbrava, parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov, în perioada 2014 -2020”.


Staţia de tratare a apei potabile din Dumbrava, care deserveşte locuitorii din municipiul Sibiu şi din alte douăzeci de localităţi din judeţ, din zona rurală şi urbană, se va moderniza, datorită investiţiei din fonduri europene, prin integrarea în procesul de tratare, a unei trepte de mineralizare a apei brute. Această facilitate va duce la corectarea durităţii şi a agresivităţii apei potabile, precum şi la evitarea corodării elementelor din metal şi beton ale sistemului de alimentare cu apă.

Metoda de creştere a mineralizării utilizează var şi dioxid de carbon şi include un sistem de stocare şi evaporare dioxid de carbon lichefiat, un sistem de stocare, dozare şi transport var şi un sistem de monitorizare, control şi automatizare a procesului de mineralizare. De asemenea, presupune un serviciu de monitorizare telemetrică a conţinutului din rezervorul de stocare şi automatizarea procesului de mineralizare. Se va instala un sistem de protecţie antiefracţie şi supraveghere video pentru noile echipamente ale staţiei de tratare a apei potabile din Dumbrava.

Locuitorii din Cisnădie vor beneficia, după realizarea lucrărilor de modernizare, de o infrastructură de apă potabilă la standarde europene. Rezervoarele de apă potabilă, ce deservesc oraşul, vor fi modernizate, iar gospodăriile de apă, din care acestea fac parte, vor avea instalaţii electrice noi, un sistem modern de monitorizare, drum de acces şi împrejmuire.

Lucrările de modernizare şi extindere pentru Lotul 2 vor fi realizate de către STRABAG SRL. Valoarea lucrărilor este de 27.960.922,63 lei fără TVA. Perioada de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție, care este de 60 de luni.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Brasov, în perioada 2014 -2020” are o valoare totală de peste 225 de milioare de euro, din care confinanţarea Uniunii Europene este de 79,9%. Proiectul de investiţii contribuie la protejarea şi conservarea mediului şi promovarea utilizării eficiente a resurselor, ceea ce ar duce la o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii a 26 de Unităţi Administrativ Teritoriale, 19 din județul Sibiu și 7 din județul Brașov, parte din proiect.

Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă