spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Dotare de ultimă generație la Salvamont Sibiu: autospecială 4 x4 pentru intervenții și transport răniți

Știri din Județ

Publicitate

Consiliul Județean Sibiu a achiziționat o autospecială 4 x4 pentru intervenții și transport răniți, pentru Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu.


Autoturismul Jeep Wrangler este dotat cu remorcă, aparatură medicală și echipamente specifice salvării în munți și permite deplasarea rapidă pe teren accidentat, transportul salvamontiștilor, acodarea primului ajutor și preluarea în siguranță a victimelor.

Autoturismul dispune de tehnologie hibridă (benzină / electric) și face față unui regim de exploatare solicitant și intens, specific zonelor greu accesibile.

Valoarea autoturismului este de peste o jumătate de milion de lei, fiind achiziționat din fonduri europene, prin POR 2014 – 2020, în cadrul unui Proiect al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Între dotările de vârf ale Salvamont Sibiu se mai află un snowmobil de ultimă generație (2023), UTV multifuncțional dotat cu șenile și roți (2022) și o dronă cu termoviziune cu soft de analiză a imaginilor, echipamentele fiind achiziționate din fondurile alocate de Consiliul Județean Sibiu.

„Încrederea de care se bucură salvamontiștii în rândul comunității a fost dovedită la ultima ediție a Maratonului Internațional Sibiu, când a fost donată suma de 26 mii lei, din care a fost achiziționată un suport de transport răniți utilizat în intervențiile cu UTV-ul.

În aria de acoperire a salvamontiștilor sibieni intră grupele de munți Făgăraș, Lotru și Cindrel, ei intervenind, în cursul unui an, în aproximativ 300 de cazuri” – a declarat Daniela Cimpean – Presedinta Consiliului Judetean Sibiu pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului