spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Fost polițist IPJ Sibiu, condamnat la închisoare, pentru tentativă de viol

Știri din Județ

Publicitate

Un fost polițist al IPJ SIBIU, pensionat anul trecut, a primit o condamnare de 6 ani şi 7 luni închisoare. Acesta era acuzat de tentativă de viol asupra unei minore.


Conform procurorilor sibieni, faptele s-au petrecut între anii 2018 și 2019, atunci când, fostul polițist Gigi Iliescu, în calitate de antrenor, ar fi încercat să profite sexual de două minore. Antrenorul de box era încadrat la IPJ Sibiu, dar provenea din Vâlcea. Acesta este fiul primăriței Sonia Iliescu din localitatea Racovița din județul Vâlcea.

Procurorii au demonstrat faptul că, în calitate de antrenor al persoanei vătămate în vârstă de 12 ani, cu ocazia efectuării a unei deplasări la Bucureşti, s-a cazat în aceeași cameră cu aceasta şi, în timp ce minora se afla sub paza şi îngrijirea lui, a încercat, prin exercitarea unor acte de constrângere fizică şi prin punerea victimei în imposibilitate de a se apăra, să întreţină raporturi sexuale cu persoana vătămată minoră.

Și în cursul lunii februarie 2019, tot în calitate de antrenor, s-a deplasat împreună cu persoana vătămată în vârstă de 17 ani la Bucureşti, s-a cazat în aceeaşi cameră şi a exercitat prin constrângere fizică şi psihică acte de natură sexuală asupra acesteia, constând în atingeri şi mângâieri ale zonelor erogene.

REDĂM INTEGRAL COMUNICATUL DE PRESĂ AL PARCHETULUI SIBIU:

„Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Urmare a rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu nr. 614/P/2019 din data de 3.10.2019, prin care s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului, poliţist în cadrul IPJ Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la viol, prev. de art. 32 C.pen. rap. la art. 218 alin.1, 2, 3 lit. a şi c şi agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin.1 şi 2 lit. a şi c C.penal,

Prin sentinţa penală nr. 499/2023 a Judecătoriei sectorului 2 Bucureşti, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 68/19.01.2024 a Curţii de apel Bucureşti, s-a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 7 luni închisoare.

În fapt s-au reţinut următoarele:

în luna aprilie 2018, în calitate de antrenor al persoanei vătămate în vârstă de 12 ani, cu ocazia efectuării a unei deplasări la Bucureşti, s-a cazat în aceeaşi cameră cu aceasta şi, în timp ce minora se afla sub paza şi îngrijirea lui, a încercat, prin exercitarea unor acte de constrângere fizică şi prin punerea victimei în imposibilitate de a se apăra, să întreţină raporturi sexuale cu persoana vătămată minoră;

– în cursul lunii februarie 2019, în calitate de antrenor, s-a deplasat împreună cu persoana vătămată în vârstă de 17 ani la Bucureşti, s-a cazat în aceeaşi cameră şi a exercitat prin constrângere fizică şi psihică acte de natură sexuală asupra acesteia, constând în atingeri şi mângâieri ale zonelor erogene.” a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă