spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Telecabina de la Bâlea Lac, oprită din cauza vântului puternic

Știri din Județ

Publicitate

Transportul de la Bâlea Cascadă până la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, este blocat luni, după ce operatorul pe cablu a decis să nu pornească telecabina din cauza vântului puternic, iar Transfăgărăşanul este închis pe această porţiune.


Meteorologii avertizează că este Cod portocaliu de vânt în zona turistică Bâlea, din Munţii Făgăraş, unde vântul suflă cu rafale de peste 20 de kilometri pe oră.

„În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol şi vizibilitate foarte redusă”, a avertizat luni dimineaţa, Administraţia Naţională de Meteorologie.

În zona turistică Bâlea Lac se află câteva cabane, Hotelul de Gheaţă, dar şi o meteorologul de la staţia meteo şi echipajul Salvamont. Nu este pentru prima dată când, din cauza condiţiilor meteo, transportul pe cablu este oprit la Bâlea.

Singurul mod de a ajunge la Bâlea Lac, iarna, când Transfăgărăşanul este închis, este transportul pe cablu. Telecabina parcurge un traseu de 3.700 de metri între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. Din motive de siguranţă a pasagerilor, telecabina nu este pornită în zilele cu vânt puternic.

Sursa text: Agerpres.ro

Sursa foto reprezentativa: blogulmarian.wordpress.com

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă