14.1 C
Sibiu
vineri, 23 februarie, 2024

Grevă de avertisment la Filarmonica de Stat Sibiu

Știri din Județ

Sindicaliştii din Filarmonica de Stat Sibiu au anunţat că urmează să facă o grevă de avertisment, joi seara, timp de 15 minute.


Filarmonica de Stat Sibiu respectă interesul legitim al publicului meloman, precum și dreptul legal la liberă exprimare al membrilor Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu (SAIFS).

“Astăzi, 6 februarie, am primit din partea SAIFS o notificare privind declanșarea unei greve de avertisment cu durata de 15 minute, „cu încetarea lucrului”, în data de joi, 8 februarie, între orele 19:00 și 21:00, respectiv în timpul concertului simfonic. Prin urmare, respectăm dreptul la libera exprimare și vă informăm în consecință. Ne manifestăm în continuare disponibilitatea la dialog și de a semna Contractul Colectiv de Muncă.

Prezentăm anticipat scuze tuturor spectatorilor pentru acest inconvenient. Totodată, facem apel la SAIFS, reprezentat de doamna Monica Florescu, să comunice intervalul orar exact al desfășurării protestului și să garanteze, cu bună-credință, că nu va fi afectată calitatea sau coerența actului artistic, astfel încât împreună să le putem permite celor din public să se bucure de lucrările muzicale pe care orchestra împreună cu invitații ei le interpretează.

Filarmonica nu poate funcționa fără muzicienii săi, dar reamintim tuturor că, fără publicul nostru, nu avem nici o rațiune de a exista.

De 75 de ani, Filarmonica de Stat Sibiu rămâne fidelă misiunii sale de a dezvolta viața culturală sibiană, devenind în ultima perioadă chiar o instituție muzicală etalon la nivel național, iar performanțele sale se bazează pe eforturile întregului colectiv artistic, administrativ, economic și tehnic, motiv pentru care buna desfășurare a activității este datoria tuturor angajaților și a fiecăruia în parte.

Stimați spectatori, vă invităm să participați mai departe la toate concertele pe care le organizăm!”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

S-a deschis al doilea KFC Drive Thru din Sibiu