spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

ANAF: Noi emisiuni ale titlurilor de stat din Programul Tezaur în perioada 12 februarie – 08 martie 2024

Știri din Județ

Publicitate

Ministerul Finanţelor anunţă lansarea următoarelor emisiuni de stat destinate populaţiei în cadrul Programului Tezaur cu dobânzi anuale atractive de 6.00% și 6.75%, scadente la 1 an și la 3 ani. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată. Românii care doresc investirea economiilor în titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor pot consulta Ghidul investitorului.


Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 12 februarie şi 07 martie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 12 februarie şi 08 martie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 12 februarie şi 07 martie 2024 în mediul urban și 12 februarie şi 06 martie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Veniturile realizate de persoanele fizice rezidente din subscrierea și deținerea titlurilor de stat nu sunt venituri impozabile, în conformitate cu prevederile art. 93 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Titlurile de stat sunt purtătoare de dobândă la rata dobânzii, care curge de la data de emisiune, inclusiv.

Titlurile de stat încetează să mai fie purtătoare de dobândă la data scadenței lor, inclusiv.

Titlurile de stat sunt oferite în România exclusiv persoanelor fizice rezidente, cu excepția persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani până la data închiderii perioadei de subscriere, inclusiv.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă