9.2 C
Sibiu
joi, 22 februarie, 2024

Animalele de la Zoo Sibiu s-au adaptat la temperaturile ridicate din luna februabrie

Știri din Județ

Animalele de la Grădina Zoologică din municipiul Sibiu nu au avut de suferit în ultimele zile când a fost mai cald ca de obicei, cel mai bun exemplu fiind ursul aflat în captivitate, care nu mai hibernează, fiind hrănit zilnic, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul parcului ZOO, Marius Lunca.
„Toate animalele care nu suportă frigul au climat controlat, iar celelalte care stau afară tot timpul anului nu au prezentat astfel de modificări din cauza căldurii. Ursul nu hibernează deloc la Zoo, din cauză că primeşte hrană zilnic, dacă ar fi hibernat posibil să fi ieşit din hibernare din cauza căldurii”, a explicat Marius Lunca.

În judeţul Sibiu a fost un weekend cu recorduri de temperatură, iar noaptea de sâmbătă spre duminică a fost cea mai călduroasă noapte de februarie de când se fac măsurători, în localitatea Boiţa, a declarat luni, pentru AGERPRES, meteorologul Udo Reckerth.

„A fost un weekend deosebit de cald, care a adus şi un record lunar, în sensul că la Boiţa a fost o noapte cea mai caldă măsurată vreodată în februarie. A fost o minimă de 11,7 grade, precedentul record era de 10,5. Este vorba de noaptea precedentă, de sâmbătă spre duminică. (…) Asta este cea mai caldă noapte de februarie, de când se fac măsurători la Boiţa”, a explicat meteorologul Udo Reckerth.

Potrivit sursei citate, ziua de sâmbătă, 10 februarie, a adus şi recorduri ale zilei, de căldură, în staţiunea montană Păltiniş, în zona turistică Bâlea Lac şi în oraşul Dumbrăveni. Sâmbătă, în municipiul Sibiu au fost 17,3 grade Celsius, faţă de precedentul record al acestei zile, de 16 grade, şi la Boiţa, 18,8 grade, faţă de 15,4 grade.

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Invertorul de panouri fotovoltaice Fronius