20.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

Weekend cu recorduri de temperatură în județul Sibiu

Știri din Județ

În judeţul Sibiu a fost un weekend cu recorduri de temperatură iar noaptea de sâmbătă spre duminică a fost cea mai călduroasă din februarie de când se fac măsurători în localitatea Boiţa, a declarat, luni, pentru AGERPRES, meteorologul Udo Reckerth.
„A fost un weekend deosebit de cald, care a adus şi un record lunar, în sensul că la Boiţa a fost cea mai caldă noapte măsurată vreodată în februarie. A fost o minimă de 11,7 grade, precedentul record era de 10,5. Este vorba de noaptea precedentă, de sâmbătă spre duminică. (…) Asta este cea mai caldă noapte de februarie de când se fac măsurători la Boiţa”, a explicat meteorologul Udo Reckerth.

Potrivit sursei citate, sâmbăta trecută, 10 februarie, a adus şi recorduri de căldură în staţiunea montană Păltiniş, în zona turistică Bâlea Lac şi în oraşul Dumbrăveni.

„În noaptea aceea (de sâmbătă spre duminică – n.r.) a fost cald şi la Păltiniş, şi la Bâlea, tot în noaptea cu pricina şi atunci au fost nişte recorduri de temperaturi minime. Sunt recorduri ale zilei de 10 februarie. (…) Minima de 3,3 la Păltiniş din 10 spre 11 februarie şi de minus 2,1 din 10 spre 11 februarie – cele mai ridicate minime ale zilei de 10 februarie. Şi în noaptea aceea a mai fost cald şi la Dumbrăveni, cu 5 grade faţă de 3,4”, a arătat meteorologul Udo Reckerth.

În judeţul Sibiu sâmbătă, 10 februarie s-au înregistrat şi maxime care au fost recorduri ale zilei. Spre exemplu, sâmbătă, în municipiul Sibiu, au fost 17,3 grade, faţă de precedentul record al acestei zile, de 16 grade, şi la Boiţa, 18,8 grade, faţă de 15,4 grade.

Luna februarie se dovedeşte a fi una mai caldă faţă de anii precedenţi în judeţul Sibiu. Atât căldura, dar şi lipsa de precipitaţii au dus la zăpadă mai puţină în zonele de munte – Păltiniş şi Bâlea. Cea mai vizibilă scădere a stratului de zăpadă faţă de anii precedenţi se observă la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, unde luni acesta măsoară 1,16 m, faţă de doi sau trei metri cât era în urmă cu mai mulţi ani. Singura staţiune montană cu pârtii amenajate din judeţul Sibiu este Păltiniş, la 1.442 metri altitudine, în Munţii Cindrel, unde luni, stratul de zăpadă naturală are 15 centimetri. Pe pârtiile de la Arena Platoş din Păltiniş s-au practicat sporturile de iarnă, în weekend, mulţumită tunurilor de zăpadă artificială.

sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri