spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Veste bună pentru viitorii șoferi! „Sala” se poate da oriunde în țară!

Știri din Județ

Publicitate

Examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere va fi mai accesibil după ce Camera Deputaților a adoptat marți, în unanimitate, un nou proiect de lege.


Astfel, proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere urmează să se poată susține oriunde în țară, nu doar în localitatea sau regiunea de domiciliu. Mai mult, intervalul de timp necesar obținerii permisului auto, ce conține perioada de școlarizare, dar și cele două etape ale examenului, mai exact, proba teoretică și cea practică, urmează să se reducă.

Conform modifcării, cursanții vor putea susține sala imediat după încheierea pregătirii teoretice și vor putea să facă pregătirea practică până la data programată pentru susținerea traseului, adică între cele două probe de examen.

“Persoanele care solicită participarea la examen pentru proba practică în vederea obținerii permisului de conducere sau a unor noi categorii trebuie să fie apte din punct de vedere medical, potrivit legii, să facă dovada pregătirii practice prin cursuri organizate de unități autorizate și că a fost declarat «admis» de către autoritatea competentă la proba teoretică de verificare a cunoștințelor”, scrie, mai exact, în document.

Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie să fie promulgat și publicat în Monitorul Oficial.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă