spot_img
13.1 C
Sibiu
duminică, 21 aprilie, 2024
spot_img

Lemne de foc și alimente pentru zeci de vârstnici din mediul rural

Știri din Județ

Timp de două zile Departamentul social‑filantropic al Arhiepiscopiei Sibiului, în parteneriat cu Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu și Federația Filantropia a Patriarhiei Române au oferit  mai multor vârstnici lemne pentru a se putea încălzi precum și alimente de bază. Activitatea filantropică a făcut parte dintr-o campanie „Ajută un bătrân să zâmbească” inițiată pentru a le veni în ajutor vârstnicilor din Sibiu, scrie mitropolia-ardealului.ro


Federația Filantropia prin Campania “Ajută un bătrân să zâmbească!” își propune să sprijine 1000 de persoane vârstnice vulnerabile din mediul rural, prin oferirea de suport pentru prevenirea marginalizării sociale și integrării comunitare, prin achiziționarea de tratamente medicale, de combustibil pentru încălzirea locuințelor (lemn, cărbune), de produse alimentare de bază și acces la servicii sociale și medicale. Sub motto-ul Dăruim DRAGOSTE celor care ne-au dăruit VIAȚĂ! își propune să atragă în această campanie donatori, persoane fizice și juridice, din mediul rural și urban, care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții vârstnicilor vulnerabili din mediul rural sprijiniți și să consolideze sentimentul de valoare personală și demnitate umană al acestora.

Sursa: Costin Chesnoiu Mitropolia -Ardealului

Prezent la Sibiu preşedintele Federației Filantropia părintele Ciprian Ion Ioniță, Consilier Patriarhal alături de părintele dr. Adrian Roman consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului au vizitat zeci de vârstnici în satele roată dimprejurul orașului de pe malul Cibinului pentru a  le aduce lemne gata pregătite pentru a fi folosite la încălzirea locuinței și alimente de bază ca un prim pas al campaniei.

Sursa: Costin Chesnoiu Mitropolia -Ardealului

„Acțiunea de astăzi face parte din campania Federației Filantropia «Ajută un bătrân să zâmbească». Oferim în această perioadă lemne și plătim facturi de gaze persoanelor vârstnice vulnerabile. Suntem în la o membră a Federației Filantropia, Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu și beneficiari identificați de colegii noștri primesc astăzi lemne, urmând ca în perioada următoare, când sezonul se încălzește, să oferim persoanelor vârstnice vulnerabile asistență medicală, oferindu-le servicii medicale și tot ceea ce au nevoie pentru a le îmbunătăți traiul.” a reiterat părintele Ciprian Ion Ioniță, Consilier Patriarhal preşedintele Federației Filantropia.

Sursa: Costin Chesnoiu Mitropolia -Ardealului

Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu membră a Federației Filantropia este alături de persoanele vârstnice, singure și în neputință, aflate în momente grele, prin rugăciune și solidaritate, oferind sprijin prin servicii sociale și medicale. Distribuirea ajutoarelor a avut loc în perioada 14 -15 februarie și a vizat zeci de  persoanele vârstnice din mediul rural din împrejurimile Sibiului.

Sursa: Costin Chesnoiu Mitropolia -Ardealului

CITEȘTE MAI MULT AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

A fost inaugurată noua sală de sport din Tălmaciu

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș