spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan: 3 milioane de lei de la Ministerul Culturii pentru achiziția de cărți dedicate bibliotecilor publice în 2024

Știri din Județ

Publicitate

Ministerul Culturii, Raluca Turcan, a lansat azi procedura de selecţie a titlurilor de cărţi în cadrul Programului Naţional pentru Achiziţia de Cărţi şi Abonamente la Reviste din Categoria Culturii Scrise, se arată intr-un comunicat de presă:


Suma alocată pentru acest an Programului Național menționat este de 3 milioane de lei, bani ce vor fi folosiți integral pentru achiziția de carte, în condițiile în care, în anii precedenți, ministerul a sprijinit semnificativ revistele de cultură.

„Încă de anul trecut am subliniat necesitatea realizării unei noi achiziții de carte pentru bibliotecile din România, la un buget adaptat nevoilor reale ale cititorilor din toate colțurile țării. Pentru anul acesta avem, în premieră, investiție în carte de 3 milioane de lei, iar astăzi suntem în punctul în care inițiem procedura de selecție a titlurilor de cărți. Programul include toate bibliotecile publice din România, partenerii principali fiind bibliotecile județene, orășenești și municipale. Copiii și tinerii vor avea astfel un sprijin la îndemână în activitățile educaționale – pentru că vor avea mai ușor acces la bibliografia studiată la școală și vor avea posibilitatea să își creeze o obișnuință a lecturii”, a declarat ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Domeniile prioritare pentru selecție sunt titlurile reprezentative din literatura clasică și contemporană, română și universală, literatura reprezentativă pentru programa școlară a claselor V-XII, lucrările reprezentative din științele socio-umane, lucrările de referință (precum dicționare, atlase, ghiduri) și edițiile critice ale unor opere. Criteriile de selecție a cărților includ valoarea și notorietatea autorului și a lucrării, oportunitatea achiziționării în raport cu necesarul bibliotecilor, necesitatea completării colecțiilor, execuția grafică a cărții.

Selecția are în vedere titlurile tipărite în perioada 2020-2023, iar editorii interesați pot depune ofertele până la data de 29 martie 2024.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă