19.1 C
Sibiu
miercuri, 24 iulie, 2024

Formația sibiană Doomsday Astronaut debutează într-un nou turneu național cu un concert explosiv la ei acasă

Știri din Județ

După un turneu încununat cu mare succes la sfârșitul anului trecut, cu aproape toate concertele full-house, Doomsday Astronaut revin cu un alt tur de forță prin țară și anunță o nouă serie de show-uri incendiare, special pentru fanii sonorităților progressive.

Prima oprire pe care au programat-o în cadrul acestui turneu este chiar la ei acasă, în Sibiu, în Love Bar, pe data de 2 martie, într-un concert care se anunță pe cât de special, pe atât de intens.

Publicitate

Doomsday Astronaut este una dintre cele mai inovative trupe din scena locală de metal, dacă nu chiar cea mai îndrăzneață apariție de acest gen. Cu un sound ce îmbină, într-un mod cât se poate de personal, tehnicitatea specifică progressive metalului cu elemente dreamy de post-rock și pasaje antrenante de metalcore, formația sibiană și-a marcat deja locul în marea scenă a rockului românesc.

Aparițiile live sunt adevărate demonstrații de tehnică și pasiune pentru muzică, fapt care i-a făcut imediat remarcați, reușind astfel să urce pe scena celor mai importante festivaluri de la noi, cum ar fi: Posada Rock, Rock la Mureș, Artmania Festival, Maris Fest sau ASTRA Rock

Precedentul turneu, numit „Djent Djinn Tour”, a avut ca scop promovarea albumului cu același nume, practic cel mai recent material lansat de Doomsday Astronaut și a înregistrat un succes notabil, atât în rândul publicului, care a umplut până la refuz locațiile în care trupa a cântat, dar și în rândul presei de specialitate.

Publicații de interes din sfera rock și metal, printre care renumitul site Metalhead.ro, menționând despre trupa sibiană și prezența lor live că: 

„Doomsday Astronaut se prezintă ca un permanent foc de artificii pe firmamentul nu foarte luminos al scenei underground românești, o supernovă într-un univers și așa destul de opac.”

Pentru turneul ce va porni pe data de 2 martie în Love Bar din Sibiu, și care se va încheia pe 15 iunie în clubul The Station din Petroșani, Doomsday Astronaut au invitat alături de ei mai multe formații din sfera underground care, asemeni lor, propun o muzică îndrăzneață și foarte bine articulată.

Datele pentru “Spring Tour 2024” sunt:

– 2 martie, Love Bar, Sibiu; cu Evergreed.
– 24 martie, Club Phoenix, Constanța; cu Contratimp, Immemorial, Scythe.
– 6 aprilie, Nemesis Art Club, Timișoara; cu Sanctuar.
– 13 aprilie, Aby Stage Bar, Râmnicu Valcea; cu Evergreed.
– 26 aprilie, Quantic Club, București, Soundart Festival.
– 17 mai, Hardward Pub, Cluj-Napoca; cu Left Hand Path, Crumble.
– 15 iunine, The Station, Petroșani; cu Evergreed.

Așadar, turneul se prezintă ca un adevărat festin muzical pentru fanii genului metal, cu un meniu sonor pe cât de variat, pe atât de complex, în care publicul este invitat să-și elibereze poftele de rock românesc făcut după cele mai rafinate rețete.

Mai multe despre Doomsday Astronaut găsiți pe:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100083365447925
Instagram: https://www.instagram.com/doomsdayastronaut/
Youtube: https://www.youtube.com/@doomsdayastronaut4471
Bandcamp: https://doomsdayastronaut.bandcamp.com/album/djent-djinn
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7cOojkxvluBTL61PDZiH5V

 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri