spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Minorii nu mai pot cumpăra țigări electronice. Fumatul electronicelor, interzis și în școli

Știri din Județ

Publicitate

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 27 februarie, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul produselor de tutun, prin care se interzice şi comercializarea ţigărilor electronice minorilor. 


Astfel, se interzice comercializarea prin automate, dar şi prin vânzare, a tuturor produselor care conţin tutun, a ţigărilor electronice, a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului sau a flacoanelor de reumplere pentru ţigarete, persoanelor minore.

Fumatul ţigărilor electronice, dar şi a ţigărilor tradiţionale, este interzis în unităţile de învăţământ, acestea fiind nevoite să introducă în regulament măsuri pentru prevenirea, dar şi pentru abaterea elevilor de la prevederile referitoare la vânzarea, deţinerea şi utilizarea produselor care conţin tutun sau a ţigărilor electronice, în incinta acestora.

În plus, este interzisă vânzarea prin intermediul serviciilor de curierat precum easybox/locker a tuturor produselor care conţin tutun, a ţigărilor electronice, a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului sau a flacoanelor de reumplere pentru ţigarete. Aceste produse, în situaţia comercializării prin intermediul serviciilor de curierat, trebuie să aibă tipărit pe colet, în mod lizibil, mesajul “ATENTIE! ACEST PACHET CONŢINE PRODUSE DIN TUTUN ŞI/SAU PRODUSE CARE CONŢIN NICOTINĂ.

De asemenea, au fost introduse amenzi cu valoarea cuprinsă între 100 – 500 lei pentru persoanele fizice, şi de până la 100.000 de lei pentru pentru persoanele juridice, în funcţie de gravitatea faptei. În cazul încălcării în mod repetat a prevederilor prevăzute de proiect, firmele se expun riscului de a fi închise.

Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor cu 242 de voturi “pentru”, şi unul “contra”. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect, astfel că legea merge la promulgare.

Sursa: info-sud-est.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă