spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Echipa de robotică Nitro One a câștigat premiul Soluția Provocării în cadrul Competiției Internaționale FIRST LEGO League

Știri din Județ

Publicitate

Echipa de robotică Nitro One a câștigat premiul Soluția Provocării, îndeplinind toate obiectivele cerute prin concurs, în cadrul Competiției Internaționale First Lego League – Sezon Masterpiece 2023-2024, faza națională care s-a desfășurat la Brașov pe 2 martie 2024.


Copiii au prezentat pentru prima data proiectul lor în cadrul Muzeului Național Brukenthal cu scopul de a impacta pozitiv relația copiilor cu arta și stimularea acestora de a vizita muzeele.

Ideea principală a proiectului lor este de promovare a artei, ca temă principală – picturi celebre și modalități interactive de expunere a acestora. In prima etapă, împreună cu echipa, s-a vizitat Muzeul Brukenthal – unde copiii au studiat modalități de punere în evidență a tablourilor și a pieselor de muzeu, explorarea traseelor și s-a făcut o introducere în elemente de bază pentru studiul artei/picturii. O altă etapă a fost cea de documentare privind funcționarea muzeelor interactive din lume dar și o analiză a altor elemente tehnice necesare pentru a realiza proiectul lego motorizat. Ultima etapă a fost de prezentare a proiectului în cadrul Muzeului Național Brukenthal și participarea la concurs.

Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Naţional Brukenthal a declarat: „Este o bucurie imensă să vezi că muzeele sunt factori de cunoaștere și generează idei. Muzeul Național Brukenthal este un stimul de creație nu doar pentru artiști, istorici, cercetători, restauratori sau conservatori cât și pentru soluții interactive atât pentru cei mari cât și pentru cei mici. Am răspuns cu bucurie ca proiectul pentru Competiția Internațională First Lego League – Sezonul Masterpiece 2023-2024 să fie prezentat la Muzeul Național Brukenthal după ce aceștia au vizitat și si-au creionat ideile în urma vizitei lor în muzeu. Îi felicit cu tot dragul și le mulțumesc pentru creativitate. Îi felicit și pe coordonatori.”

Echipa a fost susținuță pe tot parcursul proiectului de Asociația Științescu Hub și IT Perspectives.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului