spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

„La opt etaje depărtare de lume” – expoziție de fotografie la Palatul Brukenthal

Știri din Județ

Publicitate

Muzeul Național Brukenthal vă invită vineri, 8 martie, de la ora 17.00, în sala de expoziții temporare a Palatului Brukenthal, la vernisajul expoziției de fotografie LA OPT  ETAJE DEPĂRTARE DE LUME, semnată de Eugen Vuțescu.


Expoziția redă perspectiva  unei instalații vizuale în care principalul mediu  îl reprezintă fotografia (cu intervenții de grafică digitală) fiind completată narativ de elemente video. LA OPT ETAJE DEPĂRTARE DE LUME redă un decupaj  subiectiv al unei lumi cotidiene văzută printr-un obiectiv aflat, în mod evident, la etajul opt. Eugen Vuțescu aduce pe simezele Muzeului Național Brukenthal o lume compusă din imagini ale unor acțiuni re-curente, biografia selectivă a unei străzi  bucureștene unde forfota de zi cu zi este recompusă melancolic cu fiecare mișcare de diafragmă a camerei de fotografiat. Expresivitatea cadrelor integrate de Eugen Vuțescu este completată de poetul contemporan Teodor Dună care semnează cronica expoziției.

Cu speranța că ne vom întâni „la opt etaje depărtare de lume”, vă lăsăm în compania textului semnat de Teodor Dună: „Într-o lume în care ochii au devenit zaruri care se rostogolesc neîntrerupt, într-o lume a succesiunii halucinant de rapide și care are obsesia tăcută a înlocuirii, într-o lume în care punctele de vedere sunt amestecate până la disoluția relevanței, „La opt etaje depărtare de lume” propune, metaforic, poetica punctului fix, a unicei perspective. O perspectivă parodic demiurgică. O perspectivă a cuiva care are parcă privirea bătută în cuie pe o banală bucată de ciment. O fâșie de ciment care, precum prăpastia lui Nietzsche, începe să te privească după ce o privești îndeajuns de mult”. 


Titlu: LA OPT ETAJE DEPĂRTARE DE LUME

Artist: Eugen Vuțescu

Locația:  sala de expoziții temporare, curtea a doua a Palatului Brukenthal

Vernisaj: Vineri, 8 martie, ora 17:00

Perioada de desfășurare: 8 – 31.03.2024

Curatori: Ana Negoiță, Alexandra Runcan

Parteneri: Universitatea București – Centrul de excelență în studiul imaginii (CESI), Asociația Imagora CESI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă