spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Intervenții minim invazive asupra cancerului la sân, cu aparatură ultramodernă, la Spitalul Județean Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Pacientele diagnosticate cu cancer de sân care aleg să se trateze în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu beneficiază de acum de terapie chirurgicală minim invazivă, cu ajutorul unei aparaturi ultramoderne.


Este vorba despre tehnica ganglionului santinelă, o abordare chirurgicală modernă utilizată în tratamentul chirurgical al cancerului de sân, cu scopul de a evita, în siguranță, excizia ganglionilor axilari. Cele două echipe de chirurgie oncologică ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, conduse de Prof. Dr. Ciprian Tănăsescu – Clinica Chirurgie I și Conf. Dr. Dan Bratu – Clinica Chirurgie II, au efectuat cu succes marți, 5 martie 2024, primele două astfel de intervenții chirurgicale, cu ajutorul aparaturii achiziționate.

Tehnica ganglionului santinelă, folosind ICG, are beneficii extrem de importante pentru pacientele cu cancer de sân, fiind folosită în toate centrele oncologice moderne din lume. Printre avantajele acestei intervenții minim invazive se numără incizia mică, recuperarea postoperatorie mult mai rapidă, sechele postoperatorii minime, evitarea apariției limfedemului post operator, a dificultăților de mobilizare a brațului, toate acestea fără a renunța la principiile de terapie oncologică.

Tehnica este folosită de acum la pacientele cu indicație, la momentul actual existând atât dotarea necesară, cât și experiența necesară a echipelor operatorii.

Aparatul folosit pentru această intervenție este parte integrantă a unui turn laparoscopic cu linie video Full HD și IR, instrumentar și două unități electrochirurgicale (cu ultrasunete și fuziune tisulară), achiziționat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu suma de 849.500 lei + TVA.

Depistarea cancerului de sân

Procedura prin care încep investigațiile pentru depistarea cancerului de sân necesită întâi o vizită la clinician. Acesta va elibera trimiterea pentru recoltarea biopsiei tumorale și ganglionare după caz, care se va efectua în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, condus de Conf. Univ. Dr. habil Florin Grosu. Această procedură se face cu internare de zi, astfel încât costurile suportate de pacientă să fie zero. Totodată, în cadrul aceluiași laborator se pot face marcajul tumoral sau instalarea de harpon pentru ca medicul chirurg să depisteze tumora cu ușurință în timpul intervenției.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă