spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Susține arta și cultura în Valea Hârtibaciului: Holzstock Indie Festival aleargă la Maratonul Internațional Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Vara aceasta are loc cea de-a 10-a ediție a festivalului Holzstock Indie Festival, evenimentul care îmbină muzica, cultura și istoria, în incinta bisericii fortificate din Hosman.


Membrii asociației CEPIT, organizatorii festivalului, aleargă anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu pentru a echipa tehnic șura din curtea bisericii astfel încât să poată găzdui evenimente culturale pe toată  perioada anului, fără a mai avea grija costurilor necesare echipamentelor de sonorizare.

La fel ca în fiecare an, alergăm la Maraton cu un scop bine definit în minte: să restaurăm sau să îmbunătățim starea actuală a ansamblului bisericii fortificate din Hosman. Anul acesta a venit rândul șurii – unul dintre spațiile cele mai iubite de comunitatea noastră. De-a lungul anului, șura găzduiește evenimente multiple, de la concerte, adunări, ateliere și târguri, dedicate comunității locale, dar și publicului larg.

Vrem să oferim comunității din Hosman, și nu numai, o scenă permanentă și posibilitatea de a organiza evenimente aici, fără a avea grija costurilor pentru echipamentele tehnice. Ne-am bucura dacă vestea ar ajunge la cât mai mulți oameni care să se alăture inițiativei noastre, fie prin a alerga, fie prin a dona pentru cauza noastră.” (Ira Buian – membru CEPIT & organizator Holzstock Indie Festival)

A avea o scenă permanentă în Hosman este un vis comun: al localnicilor, al asociației și al celor care apreciază frumusețea și unicitatea acestui loc. Ca orice vis, acesta are nevoie de susținere: https://maratonsibiu.ro/ro/2024/proiect/holzstock-scena-vaii-hartibaciului.

Pe 15 martie, în Love Bar din Sibiu, are loc o petrecere dedicată festivalului Holzstock, imediat după concertul Vița de Vie. Este momentul oportun pentru a cunoaște echipa, a afla mai multe despre festival, dar și inițiativele asociației CEPIT și, firește, a dansa pe muzică alternativă, din sfera trupelor ce vor fi prezente în vară, în biserica fortificată din Hosman.

Holzstock Indie Festival este unicul festival de muzică alternativă care se desfășoară în curtea unei biserici fortificate. Inima Holzstock bate pentru două cauze semnificative. În primul rând, valorificarea ansamblului bisericii fortificate, iar în al doilea rând, cultivarea dragostei pentru bogata moștenire a României în rândul tinerei generații, folosind limbajul universal al muzicii.

Festivalul va avea loc între 16 și 18 august 2024, iar printre artiștii confirmați până în acest moment se numără: Cardinal, Gunshee, Ioana Iorgu [NL], Getchoo.

Mai multe informații și bilete early bird, pe www.holzstock.ro

Holzstock Indie Festival este organizat de către Centrul European pentru Întâlnirea Tineretului – Biserica Cetate Hosman și Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă