spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

ISU SIBIU: Față de acum 10 ani, intervențiile de urgență s-au dublat și au ajuns în medie la 53 pe zi

Știri din Județ

Publicitate

Capacitatea de intervenție rapidă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu este testată la maxim. În anul 2023, salvatorii au avut în medie 53 de intervenții pe zi în județul Sibiu. Cele mai frecvente au fost cele ale SMURD. Comparativ cu anul 2012, când erau în medie 27 de intervenții pe zi, arată că județul are o reală problemă. Mai ales că, potrivit datelor Institutului Național de Statistică populația județului Sibiu în această perioadă nu a înregistrat o creștere semnificativă. Plus că alte intervenții de urgență sunt făcute de Serviciul de Ambulanță, Poliție sau Jandarmi.


Totuși, majoritatea intervențiilor în situații de urgență implică prezența unui echipaj ISU Sibiu. În perioada supusă analizei, echipajele de intervenţie au fost solicitate să intervină la 19.471 situaţii de urgenţă (în medie 53 pe zi). Numărul total de intervenții a fost puțin mai mic decât anul trecut.

Dacă urgențele medicale au reprezentat grosul intervențiilor cu aproape 16.000 de cazuri, au existat și incendii, accidente cu descarcerare sau ale situații de urgență.

Uneori trimiși de urgență… degeaba

Au fost și situații când salvatorii au fost chemați de urgență la o intervenție, dar au constatat că nu era cazul. De 643 de ori cei de la ISU Sibiu au fost puși pe drumuri degeaba anul trecut. Din aceste situații, 412 intervenții solicitate, dar nereale au fost la SMURD.

sursa info: Raport ISU Sibiu 2023

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri