spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Majoritatea incendiilor la locuințe și firme în județul Sibiu au cauze tehnice

Știri din Județ

Publicitate

Tot mai des relatările despre incendii la locuințe și firme în județul Sibiu pun pe jar oamenii. Teama de un incendiu este firesc să fie mare, mai ales că pompierii sibieni au descoperit că majoritatea incendiilor din județul Sibiu este din motive tehnice. Fie de la un scurtcircuit, foc nesupravegheat la sobă, efecte termice de la cabluri prost izolate etc.


În anul 2023, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu (ISU) incendiile s-au manifestat cu preponderență la locuințe. Din cele 309 incendii de anul trecut din județul Sibiu, 211 au afectat gospodăriile oamenilor și bunurile acestora. Aproape 100 de firme au avut și ele pierderi în incendii.

6 din 10 incendii se petrec la oraș în județul Sibiu. Cei de la ISU Sibiu au desfășurat numeroase campanii, alături de cele desfășurate național pe prevenția incendiilor. Totuși, în continuare avem o medie de aproape un incendiu de locuințe sau firme pe zi în județul Sibiu.

Incendiile de vegetație uscată reprezintă, încă, o problemă majoră în județul Sibiu. Peste 420 au fost anul trecut în județ, care au necesitat intervenția echipajelor ISU Sibiu. Alte 30 au fost soluționate de Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă fără sprijinul echipajelor ISU Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă