spot_img
11.6 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

„Ora de Poveste” la Biblioteca ASTRA Sibiu, pentru copiii din comunitate

Știri din Județ

Publicitate

Biblioteca ASTRA Sibiu lansează, la sfârșitul lunii martie 2024, proiectul de lectură „Ora de poveste” dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Lunar, cei mici, vor putea participa la ateliere de activități structurate pe grupe de vârstă, desfășurate la Compartimentul pentru Copii și Tineret, unde vor asculta povești, vor citi și vor discuta despre textele prezentate.


Primul atelier, dedicat juniorilor cu vârste între 4 și 6 ani, se va desfășura în data de 26 martie 2024, în intervalul orar 18:00-19:00. Participarea este gratuită, în limita a 15 locuri disponibile, iar înscrierile se realizează online, prin intermediul formularului din cadrul evenimentului creat pe pagina de Facebook a bibliotecii publice sibiene, instituție ale cărei activități se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. În această primă întâlnire, micuții vor avea parte de lectura unor povești din colecțiile Compartimentului pentru Copii și Tineret, adecvate nivelului de înțelegere: „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 întrebări fantastice” de Adina Rosetti, Cristiana Radu; „Jup, un pisoi de soi” – Alec Blenche; „Țaraundevinerierajoi” de Octav Pancu-Iași; „Talentul lui Noli” de Eve Tharlet; „Ghici cât de mult te iubesc” de Sam Mc. Bratney; „Ziua specială a lui Elmer” de David Mc. Kee; „De ce nu-l iartă Irinel pe Bully” de Olina Ortiz.

„Educarea copilului prin lectură este definitorie pentru formarea sa ca adult, capabil să aibă principii, valori și judecată critică necesare provocărilor societății. Cartea și textul scris rămân valoroase prin contribuția majoră la dezvoltarea gândirii, imaginației, a limbajului, curiozității și la descoperirea lumii din jur. Aceste ateliere periodice de lectură propuse de noi la bibliotecă au scopul de a încuraja lectura și de a-i introduce pe copii în lumea frumoasă a cărților. «Ora de poveste» este gândită ca o călătorie printre povești, ghidată de bibliotecarii și voluntarii astriști, în care copiii mai mici sau mai mari se împrietenesc cu personajele, cu cititul, cu universul basmelor și își exprimă opiniile proprii.” – spune Ana Coca, bibliotecar în cadrul Compartimentului pentru Copii și Tineret și inițiator al acțiunii.

Atelierele ulterioare vor fi anunțate din timp pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/bibliotecasibiuastra, unde va fi creat, lunar, evenimentul. Înscrierile se vor realiza prin intermediul formularului postat în cadrul evenimentului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă