spot_img
10.7 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Sindicatul de la Filarmonică strigă ABUZ, dar încalcă legea periodic și sunt folosiți electoral

Știri din Județ

Publicitate

Situația tensionată de la Filarmonica de Stat Sibiu pare fără ieșire. Sindicatul continuă protestele stradale și grevele de avertisment în timpul concertelor de joi seara. Conducerea Filarmonicii îi cheamă la negocieri, și mută concertele în speranța să nu se mai repete dezastrul de joia trecută, când sindicaliștii au refuzat să cânte și au lăsat spectatorii cu ochii în soare. După joia trecută sindicaliștii au strigat prin toate căile media ABUZ. Ei au spus că au anunțat legal cu 2 zile înainte greva de avertisment, deși concertul era programat de o lună… Însă, dincolo de conflictul de muncă, care pare mai mult politic, am descoperit că sindicaliștii încalcă legea… cu periodicitate! Și sunt folosiți electoral.


SIBIU INDEPENDENT a cerut Primăriei Sibiu să pună la dispoziție avizele solicitate cu perioadele și locațiile pentru proteste. Legislația prevede că orice protest pe domeniul public trebuie avizat de Comisia de avizare a adunărilor publice din Municipiul Sibiu.

După câteva zile, tipic duratei de răspuns întârziat al Primăriei Sibiu, ni s-a transmis:

„Pe parcursul lunii martie, Comisia de avizare a adunărilor publice din Municipiul Sibiu a analizat și avizat favorabil trei cereri formulate de Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu pentru organizarea unor acțiuni de protest, după cum urmează:

– perioada 6-8 martie, intervalul orar 8.15-9.15, pe zona de trotuar aflată la intersecția străzii General Magheru cu strada Filarmonicii, aviz nr. 15742/ 04.03.2024

– perioadele 13-15 martie și 18-19 martie, intervalul orar 08.15-09.30, pe strada Cetății (zona Sălii Thalia), aviz nr. 18124/ 12.03.2024

– perioadele 20-22 martie și 25-26 martie, intervalul orar 08.15 – 09.30, pe strada Cetății (zona Sălii Thalia), aviz nr. 20424/19.03.2024″

5 martie, sediul Consiliului Județean Sibiu

Sindicalișii protestează când vor ei și unde vor ei

Protestul stradal al sindicaliștilor de la Filarmonica Sibiu a început la mijlocul lunii ianuarie în fața sediului Consiliului Județean Sibiu. Deși avizul prevedea intersecția străzilor Magheru și Filarmonicii, care este 20 de metri mai departe de intrarea în instituția respectivă. Trecem peste acest aspect.

Dar în martie, cum Consiliul Județean Sibiu și-a mutat temporar birourile, pentru că instituția intră în reabilitare energetică și sindicaliștii s-au reprofilat. Iar protestul zilnic, a devenit ocazional. Cel puțin așa spun avizele Primăriei Sibiu.

În realitate, conform propriei pagini de Facebook a sindicaliștilor aceștia au protestat în fața Consiliului Județean și în data de 5 martie, deci fără aviz. Au protestat în 12 martie în Piața Mare, fără aviz.

12 martie, Piața Mare

Protestul devenit unealtă politică

Orice protest poate ușor fi manipulat politic. Și în cazul de față, candidatul independent la alegerile europarlamentare, Nicu Ștefănuță, a văzut oportunitatea și a chemat pe șefa de sindicat Monica Florescu și pe soțul acesteia violonistul Fernandez Mackim să meargă la Bruxelles. Un exercițiu de imagine, rapid postat pe social media. Alăîturi de ei, pe cheltuiala europarlamentarului au fost și alți sindicaliști.

După ce Ștefănuță l-a pus pe Fernandez Mackim să cânte în fața clădirii Parlamentului European pentru a realiza un clip video cu tentă electorală, a urmat masa la restaurant cu sindicaliștii.
Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Domnule Blaga, iar ne luati drept prosti?
    Cum interpretati dumneavoastră poza de grup din piata mare? Sub ce forma se protesta? Strigau, afisau mesaje? Erau adunati in grup si faceau o poza? La fel ca turistii ce mai trec in grup prin centru?

    Ati intrebat la jandarmerie si politie daca au aplicat amenzi pentru protest neautorizat? Daca ar fi fost sanctionati ați fi spus aici.

    Daca tot monitorizati pagina de Facebook a sindicatului de ce nu ne scrieti si despre faptul ca managerul nu a fost prezent la intalnirea pe care a organizat-o? A zis ca vrea sa deblocheze negocierile si sa rezolve problema. Dar nu s-a prezentat la intalnire.

    Activitatea pe care o desfasurati presupun ca e remunerată. Dar cum contracte cu campania electorală nu aveti, sunt bune si firimiturile de la manager.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă