spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Ora Pământului la Sibiu: între multă nepăsare și acțiuni oficiale de fațadă

Știri din Județ

Publicitate

Sâmbătă seara, în intervalul orar cuprins între 20:30 și 21:30 mulți oameni au stins lumina și au deconectat sursele de consum electric în respect față de natură. Nu și la Sibiu. Luminile orașului au fost la fel de puternice, dovadă stau fotografiile realizate de jurnaliștii SIBIU INDEPENDENT de pe Dealul Gușteriței. Dar nici Primăria Sibiu nu s-a implicat în eveniment, prea mult. Au stins doar luminile în Piața Mare. În timp ce, spre exemplu monumentul de pe Dealul Gușteriței și crucea erau luminate.


”Ora Pământului” a avut loc prima data în 21 martie 2007, la Sydney, Australia. A devenit o mișcare recunscotuă global. Scopul este de a conștientiza oamenii cât de mult afectează natura folosirea energiei electrice prin noxele rezultate la producerea acesteia. Este și eu apel la energie verde.

Adrian Bibu, liderul PNL Sibiu, a lansat și el un apel pe această temă populației: „Deoarece schimbarea pornește de la noi, cred că este important să încercăm să adoptăm un stil de viață care să aibă impact asupra mediului înconjurător, în cel mai puțin nociv mod posibil. Cu pași mici atingem scopuri mari”. Ne-a declarat că stinsul luminii în timpul Orei Pământului este un gest normal pe care îl și face, nu doar sfătuiește pe alții.

La Primăria Sibiu, și anul acesta lucrurile de Ora Pământului au fost strict de fațadă. Primăria a anunțat că va stinge luminile în Piața Mare timp de o oră. Restul instituțiilor și obiectivelor au rămas iluminate. Spre exemplu, monumentul și crucea din Dealul Gușteriței. (foto)

Coruri de copii la muzeu pe întuneric, biserica Evanghelică iluminată puternic

Copiii din corurile și ansamblurile Cantus Mundi din județul Sibiu s-au reunit pentru a marca „Ora Pământului” în curtea Muzeului de Istorie – Casa Altemberger a Muzeului Național Brukenthal. Cu felinare, lanterne, copiii au cântat alături de coordonatorii, părinții și prietenii lor, timp de o oră pentru sănătatea pământului și a mediului, precum și împotriva risipei care afectează planeta.

O fotografie postată astăzi de aceștia de la eveniment arată un contrast uriaș: copiii, pe întuneric, în curtea muzeului, cu lanterne, cântă, în timp ce din spate se vede Biserica Evanghelică luminată puternic.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri