spot_img
10.1 C
Sibiu
sâmbătă, 18 mai, 2024
spot_img

Un nou proiect pentru timp liber pe Dealul Gușteriței: amenajarea de trasee tematice, pedestre și pentru bicicletă, în pădurea Gușteriței

Știri din Județ

Publicitate

“Gușterland, viitoarea zonă de agrement și ecoturism a Sibiului, este un proiect în curs, procedura de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția lucrărilor fiind în desfășurare în prezent. Acesta presupune amenajarea pentru petrecerea timpului liber a unei suprafețe de aproximativ 30 de hectare de pe Dealul Gușteriței cu diverse obiective pentru sport și agrement, inclusiv cu trasee cicloturistice. Pentru a continua amenajarea zonei și pentru a pune în valoare cât mai mult din cadrul natural în jurul ariei Gușterland, am inițiat un nou proiect, de amenajare a unor trasee tematice, pedestre și de biciclete în pădurea Gușterița. Continuăm astfel să conturăm Sibiul verde, ca oraș care se înconjoară cu natură și o integrează.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Publicitate

În acest sens, Primăria Sibiu a contractat în primă fază serviciile de evaluare și identificare a posibilităților de amenajare a acestor trasee. Firma care se va ocupa de aceste studii preliminare este Fabrica de Poteci SRL, termenul de livrare a acestor studii, rapoarte și evaluări fiind de 3 luni.

UNDE? În pădurea Gușterița, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 1.000 de hectare, într-o zonă colinară, la 500-600 metri altitudine.

CE DORIM SĂ AMENAJĂM: Prin caietul de sarcini, Primăria Sibiu a solicitat firmei specializate să analizeze oportunitatea și costurile realizării unor trasee tematice pentru plimbări și pentru deplasarea cu bicicleta. Precizăm că aceste trasee vor fi amenajate astfel încât impactul asupra mediului să fie minim, cu materiale ecologice, căutându-se punerea în valoare a cadrului natural. De asemenea, se va realiza și un concept unitar de semnalistică de orientare și de informare, adică indicatoarele direcționale, panourile informative și cele de atenționare, etc, care vor avea un design adaptat zonei naturale în care vor fi amplasate.

Firma contractată va preda Primăriei Sibiu următoarele livrabile:

  • Un raport cu etapele propuse pentru realizarea proiectului
  • Conceptul general de amenajare etapizată a obiectivului, cu o prioritizare clară a intervențiilor, inclusiv mobilierul necesar și punctele de repaos.
  • Un dosar pentru fiecare traseu propus, inclusiv cu descrierea amenajărilor necesare
  • Studiul privind sistemul unitar de semnalistică de orientare și informare
  • O estimare a costurilor de realizare a acestui proiect.

Următorul pas în acest proiect va fi elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Ulterior, în baza acestor documentații se va putea demara procedura de achiziție pentru amenajarea propriu-zisă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urs semnalat în localitatea sibiană Avrig

Copaci doborâți de vânt la Sibiu