spot_img
12.9 C
Sibiu
duminică, 21 aprilie, 2024
spot_img

Expoziția „Mărginimea Sibiului. Zona fetelor frumoase și a țăranilor cu biblioteci” va fi vernisată joi, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Știri din Județ

Expoziția „Mărginimea Sibiului. Zona fetelor frumoase și a țăranilor cu biblioteci” va fi vernisată joi, 28 martie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei


Primul nucleu al unei colecții începe acasă, cu atașamentul față de trecutul propriei familii, față de identitatea locală, regională și națională, concretizată în obiecte transmise de la o generație la alta.

Muzeul Național Brukenthal nu are o colecție etnografică însă deține o serie de fotografii (clișee pe sticlă) ale localităților Mărginimii Sibiului (Boița, Galeș, Jina, Orlat, Poiana Sibiului, Poplaca, Rășinari, Rod, Sadu, Săliște, Tălmaciu, Tilișca), realizate între anii 1918 și 1940 în Atelierul fotografic Fischer din Sibiu.


Asocierea educativă a imaginilor documentare cu obiectele și costumele imortalizate în perioada interbelică este posibilă în cadrul prin interesul deosebit și efortul angajaților Muzeului Național Brukenthal care au adus de acasă sau de la „ai lor” costume populare de sărbătoare, obiecte specifice industriei casnice textile, piese textile și obiecte ceramice.

Tematica expoziției a fost completată prin prezentarea unor piese de port specifice zonei Mărginimea Sibiului și prin fotografii aflate în colecțiile Muzeului Etnografic al Transilvaniei, coorganizator al acestui eveniment.

Suntem, astfel, în măsură să vă prezentăm, la Cluj-Napoca, o expoziție de suflet, în care patrimoniul muzeal se alătură patrimoniului identitar din Mărginimea Sibiului, păstrat și transmis de urmașii țăranilor din fotografiile fraților Fischer.

Expoziția va fi vernisată în 28 martie 2024, ora 13.

Mărginimea Sibiului. Zona fetelor frumoase și a țăranilor cu biblioteci

Perioada: 28 martie – 30 aprilie 2024

Locație: Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Curatori: Delia Voina, Alexandru Constantin Chituță

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

A fost inaugurată noua sală de sport din Tălmaciu

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș