spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Fotograful Flavius Croitoriu a câștigat concursul de selecţie a talentelor native de pilotaj

Știri din Județ

Publicitate

Sâmbătă 23 Martie 2024, pe circuitul de macadam de la Sibiu, a avut loc concursul de selecţie a talentelor native de pilotaj, organizat de campionul naţional de raliuri Vali Porcişteanu. Câştigătorul a fost un cunoscut si apreciat fotograf din lumea curselor auto, Flavius Croitoriu, din Întorsura Buzăului. El va beneficia de susţinerea organizatorului, prin VPRacing Team, pentru un sezon complet în Campionatul Naţional de Slalom Paralel 2024, organizat pe circuitele speciale de macadam.


Ajunsă la a patra ediţie, campania Pilot de Curse iniţiată de Vali Porcişteanu în 2021, are ca scop descoperirea de noi talente în arta pilotajului şi susţinerea lor pentru a debuta în sportul cu motor din România. La această ediţie din 2024, 58 de participanţi s-au întrecut în maşinile de concurs în încercarea de a-l convinge pe organizator că au talentul necesar pentru a primi susţinerea debutului gratuit în sportul cu motor. Vremea extrem de prietenoasă cu mult soare a ţinut în totalitate cu participanţii şi organizatorii, iar atmosfera din timpul concursului a fost cu adevărat palpitantă, toţi cei înscrişi dorind să câştige premiul cel mare. ”Mă bucur că proiectul meu de suflet a început să fie tot mai apreciat de către pasionaţii sportului cu motor şi nu numai. Din ce în ce mai mulţi încearcă să îşi împlinească visul apelând la şansa pe care campania Pilot de Curse o oferă. Deşi la final există din păcate doar un singur câştigător, eu cred că fiecare participant a plecat acasă cu trofeul unei experienţe de neuitat şi îi felicit pe toţi pentru curajul de a-şi urma visul. Vreau să cred că şi anul acesta am descoperit un alt talent care va confirma în viitor. Flavius Croitoriu a mers exemplar la primul lui contact cu macadamul, având tot viitorul în faţă. Rolul meu a fost şi va rămâne mereu acelaşi, de a le da tuturor „aleşilor” un start cât mai bun în cariera lor de piloţi”, a spus Vali Porcişteanu.

Câștigătorul campaniei s-a pregătit timp de o lună pentru această experiență și este pregătit pentru pentru viitoarele participări în Campionatul Național. ”Am abordat cu maximă seriozitate acest proiect încă de când m-am înscris şi am vrut să văd cupa locului unu la mine acasă. Am avut la dispoziţie o lună de pregătiri fizice şi psihice, am făcut analize pe onboard-uri şi m-am motivat că vreau să câştig. Fiind prima experienţă pe macadam cu o maşină de concurs, am rămas plăcut surprins de stilul meu de pilotaj. Am fost destul de eficient şi atent la toate detaliile ce mi le împărtăşea Vali din dreapta. Acum că am câştigat premiul cel mare, sunt tare încrezător în viitoarele mele evoluţii cu ocazia participărilor din Campionatul Naţional de Slalom Paralel 2024. Mă bucur să fac parte din echipa VPRacing Team, o echipă profesionistă şi motivată în creşterea de tinere talente, să îl am pe Vali ca instructor şi chiar mentor, un pilot foarte experimentat cu o carieră de succes şi totodată primul pilot de la care a pornit pasiunea mea pentru motorsport încă din copilărie. Practic tot ce mi se întâmplă acum, este visul împlinit pentru mine.”, a declarat Flavius Croitoriu.

La întrecerea de la Sibiu au fost acordate ocupanților locurilor 2 și 3 şi două locuri într-o maşină de curse în cadrul competiţiei Hot Lap desfăşurată pe circuitul Prejmer Raceway – Braşov. Ocupanţii locurilor 4 şi 5 au primit o experienţă de raliu pe scaunul din dreapta alături de Vali Porcisteanu. Cei care au reuşit o clasare în top 20, vor mai beneficia şi de o reducere de 20% la cursurile de pilotaj sportiv organizate de VPRacing Team. Premiile speciale şi pachetele de merchandising primite de fiecare concurent au făcut ca la finalul zilei toţi cei înscrişi să plece de la Sibiu cu o amintire de neuitat.

Campania Pilot de Curse 2024 – powered by ADOS Fresh, s-a desfăşurat în parteneriat cu Federaţia Română de Automobilism Sportiv, Bucur Rally & Tuning, Hot Lap Competition, La Heleşteu şi Radic Star.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului